Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είμαι πολιτική βδέλλα…» – Η απάντηση της «δημοκρατίας»

Τι ισχυρίζεται στο νέο εξώδικο που έστειλε στην εφημερίδα μας ο «σταρ» της «λίστας Λαγκάρντ»

Ο Σάμπυ Μιωνής, πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ» και γνωστός στην Ελλάδα και την Κύπρο ως «κοριός» (λόγω των παράνομων ηχογραφήσεων και φωτογραφήσεων στις οποίες επιδίδεται), διαβεβαιώνει κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο ότι, πέραν των ανωτέρω, δεν είναι και πολιτική βδέλλα. Με εξώδικό του προς την εφημερίδα μας, ο Σ. Μιωνής αναφέρεται σε δημοσίευμα της 30ής Ιουνίου 2020 με τίτλο «Τώρα κατάλαβαν ότι είναι “πολιτική βδέλλα” ο Σάμπυ Μιωνής;».

Το δημοσίευμα επικεντρωνόταν σε ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση, εκ μέρους του ιδίου του Σ. Μιωνή, της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Ο Χρ. Γιαννούλης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «όταν η πολιτική βδέλλα που λέγεται Μιωνής συναντά τον Παππά, είναι μέγα σκάνδαλο, ενώ όταν συναντά τον Σαμαρά, είναι απλή καθημερινή»!

Η «δημοκρατία» είχε δημοσιεύσει, επίσης, δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου σχετικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις για την αποδοχή ηχογραφήσεων ως αποδεικτικού υλικού.

Όπως ισχυρίζεται στην εξώδικη δήλωση-πρόσκλησή του ο Σ. Μιωνής, τα αποσπάσματα του άρθρου τα οποία αναφέρονται στο πρόσωπό του «είναι στο σύνολό τους ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά και έχουν μοναδικό σκοπό να με κηλιδώσουν και να δημιουργήσουv την εσφαλμένη εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό για σκοτεινές και αμφιβόλου νομιμότητας δραστηριότητες για εμένα, τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές και κοινωνικές». Προσθέτει, εξάλλου, ότι «δεν επαναλαμβάνετε απλώς τη φράση του κ. Γιαννούλη, αλλά την υιοθετείτε και τη δικαιολογείτε, επιχειρηματολογώντας εκτενώς προς αυτή την κατεύθυνση με σκοπό να τη χρησιμοποιείτε ως εφαλτήριο για να δημιουργήσετε αρνητικές εις βάρος μου εντυπώσεις».

Ο Σ. Μιωνής ισχυρίζεται εξάλλου πως «τα υποστηρικτικά σχόλια-επιχειρηματολογία σας συνιστούν κατάφωρα ψεύδη και συκοφαντίες, με αποτέλεσμα να υφίσταμαι προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου, καθώς και του ονόματός μου. Προφανώς, συνεχίζετε με εμμονική προσκόλληση την αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον μου. Είναι πρόδηλος ο σκοπός σας να τεθεί εν αμφιβόλω και να κλονισθεί η αξιοπιστία μου ως μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, στα πλαίσια της γενικότερης εμπάθειας εναντίον μου και της ανηλεούς κατασυκοφάντησής μου που επιδεικνύει η εφημερίδα σας. Συνεχίζετε να με συκοφαντείτε και να εμμένετε στους προσβλητικούς εις βάρος μου χαρακτηρισμούς και ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατοι. Είναι, επομένως, πασιφανής ο άμεσος δόλος σας και η εκδικητική σας μανία εναντίον μου και οι σκοτεινές και μη νόμιμες δικές σας σκοπιμότητες».

Η απάντηση της «δημοκρατίας»

1. Υπενθυμίζουμε, για πολλοστή φορά, ότι τα εξώδικα του Σ. Μιωνή είναι ψευδή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εξώδικο με το οποίο διαβεβαίωνε στις 20 Ιουνίου ότι δεν έχει ηχογραφήσει πολιτικούς. Μόλις δύο ημέρες αργότερα, ο Σ. Μιωνής αυτοδιαψεύστηκε, δίδοντας στη δημοσιότητα την ηχογράφηση με τον κ. Παππά.

2. Η «δημοκρατία» αναδημοσίευσε τη δήλωση του κ. Γιαννούλη, καθώς διαπίστωσε ότι ο όρος «πολιτική βδέλλα» αποτελεί αυτονόητη πολιτική κριτική. Ο κ. Μιωνής, διά των ηχογραφήσεων και άλλων κινήσεων, είναι δημόσιο πρόσωπο. Είναι προφανέστατο ότι σε μία δημοκρατία όλοι οι παράγοντες του δημόσιου βίου αποτελούν αντικείμενο πολιτικής κριτικής. Μόνο στη ναζιστική Γερμανία και στα Σοβιέτ δεν επιτρεπόταν η πολιτική κριτική και παρεμποδιζόταν η λειτουργία του Τύπου. Οι καιροί έχουν αλλάξει!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα