Η προκλητική Frau Μέρκελ πιέζει για έναρξη διαλόγου εξυπηρετώντας τα σχέδια Ερντογάν

Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να μας στηρίζουν, αλλά μόνο στα λόγια, επιδεικνύοντας στην πράξη μια χυδαία συμπεριφορά απέναντι στη χώρα μας. Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών με βασικό θέμα τη Λευκορωσία, όπου οι κατά τα άλλα σύμμαχοί μας διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά πως μας σπρώχνουν ολοταχώς σε έναν άνευ όρων διάλογο με την Άγκυρα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι όρισαν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την ανατολική Μεσόγειο στα τέλη Σεπτεμβρίου, σχεδόν 40 ημέρες από σήμερα, όταν όλα μπορεί να έχουν πάρει τον δρόμο τους, με δεδομένη τη διαρκή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και πολύ πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου ή έστω ατυχήματος. Με την τακτική των ίσων αποστάσεων, Βερολίνο και Βρυξέλλες ουσιαστικά επιβραβεύουν τον εισβολέα στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να προκαλεί ανενόχλητος από τους… συμμάχους μας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. «Θέλουμε αποκλιμάκωση της έντασης» επεσήμανε, εκφράζοντας παράλληλα -προφανώς υποκριτικά- την αλληλεγγύη της όσον αφορά τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή. Κατά την κυρία Μέρκελ, η Γερμανία ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση διαλόγου σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και επεσήμανε ότι πρέπει να ξαναρχίσει αυτός ο διάλογος που είχε σταματήσει το 2016. Η Γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε δε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο, εκτιμώντας ότι αυτή θα εμβαθύνει στις σχέσεις με την Τουρκία.

«Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και την Κύπρο, και μια ξεκάθαρη αντίδρασή της απέναντι στην Τουρκία» ζητεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Σε δηλώσεις του τόνισε πως «η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αποστρέφει το βλέμμα της από αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου». Ο Κουρτς ζήτησε από την Ε.Ε. «να καταδικάσει με κάθε δριμύτητα τις ενέργειες της Τουρκίας και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της».

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, συζητήθηκε το ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου. Ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξη και την «πλήρη αλληλεγγύη» της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα, και «επιβεβαιώσαμε εκ νέου τα προηγούμενα συμπεράσματά μας για τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά τις γεωτρήσεις. Συμφωνήσαμε να επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα