Άνθρωπος του ΓΑΠ! Ο νέος γ.γ. Επενδύσεων Ορ. Καβαλάκης

Έναν άνθρωπο του «μοιραίου» Γιώργου Παπανδρέου, τον δικηγόρο Ορέστη Καβαλάκη, τοποθέτησε η κυβέρνηση στη ζωτικής σημασίας θέση του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου εμπιστεύτηκε τις ιδιωτικές επενδύσεις αλλά και τις ΣΔΙΤ, δηλαδή τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε ένα πρώην στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), της περιβόητης συνιστώσας του Κινήματος Αλλαγής που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Φαίνεται ότι ο ένας χρόνος παρουσίας του στο υπουργείο Οικονομίας ήταν αρκετός για να ανάψει το πράσινο φως της πολιτικής του προαγωγής. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Ιούλιο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ. ο Ορέστης Καβαλάκης διατέλεσε σύμβουλος του τέως υφυπουργού, νυν αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Μέσα στον ένα αυτό χρόνο ο πλέον «αναβαπτισμένος» κ. Καβαλάκης ασχολήθηκε, σύμφωνα με το βιογραφικό που γνωστοποίησε η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων με το Ελληνικό, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Τα προσόντα του φαίνεται ότι… εντυπωσίασαν τόσο πολύ και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και το Μέγαρο Μαξίμου, που αποφάσισαν να τον αναβαθμίσουν σε χρόνο ρεκόρ.

Ο νέος γενικός γραμματέας δεν είναι παρά ακόμη μια έκφανση των πασοκικών τάσεων που εμφανίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όχι μόνο υπήρξε κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Μάρτιο του 2016 ο τελευταίος τον είχε ορίσει ως μέλος στον τομέα των Χρηματοδοτικών Εργαλείων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Δεν είναι προφανώς ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, καθώς το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ κι όλες του οι συνιστώσες και τάσεις έχουν μεταβληθεί εσχάτως σε μια απέραντη δεξαμενή στελεχών για την κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα