Οι απόστρατοι υπέρ του κτηνοτρόφου που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή

Με ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν την καταδίκη του 31χρονου που υπερασπίστηκε την πατρίδα στον Εβρο

Πληθαίνουν οι φωνές υπεράσπισης του 31χρονου κτηνοτρόφου από τον Εβρο ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή επειδή πριν από λίγες ημέρες προσπάθησε με υψηλό πατριωτικό φρόνημα να προστατέψει τον τόπο του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία πέντε Τούρκων που εισέβαλαν παράνομα στη χώρα.

Η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η πράξη του Ελληνα ακρίτα στο δικαστήριο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στον Εβρο, αλλά πανελλαδικά.

Οι Εβρίτες, που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του συμπατριώτη τους, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την άδικη και, εν πολλοίς, ακατανόητη απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του νεαρού αγρότη. Είχαν προηγηθεί, από την πρώτη στιγμή που σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 31χρονου, οι ανακοινώσεις από τα μέλη των συλλόγων κτηνοτρόφων, αγροτών και αλιέων. Επίσης, μέσω συνδικαλιστικών εκπροσώπων, και οι συνοριοφύλακες είχαν παρέμβει, σχολιάζοντας την αντιμετώπιση που είχε ο κτηνοτρόφος, ενώ χθες πήραν θέση και οι πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Με ανακοίνωσή της και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) σημειώνει:
«Τέτοιου είδους συμβάντα δεν πρέπει να εξετάζονται απλοϊκά, ούτε ακόμη και από την αδέκαστη και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Η δικαστική αυτή εξέλιξη στέλνει το μήνυμα στους Ελληνες που ζουν σε παραμεθόριες περιοχές ότι έχει ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση της πατρίδας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής τους τονίζουν πόσο ευγνώμονες νιώθουν οι ίδιοι απέναντι στους ακρίτες του Εβρου που φυλάνε τα σύνορα της χώρας, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση απέναντι στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί μάζες ανθρώπων ως «όπλο» εναντίον της Ελλάδας.

«Σήμερα δοκιμάζεται η ψυχολογική και σωματική αντοχή των ακριτών μας, οι οποίοι προσπαθούν να υπερασπιστούν τον τόπο τους και όλους μας. Πώς θα τους βοηθήσουμε; Πώς θα εξαλείψουμε το αίσθημα αδικίας που διακατέχει όλους σε αυτή την περίπτωση; Η ισονομία απαιτεί την εφαρμογή του νόμου έναντι όλων» σημειώνουν, προσθέτοντας πως στέκονται με μεγάλο σκεπτικισμό απέναντι στην εξάντληση της αυστηρότητας που επέδειξαν οι δικαστές στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στη νομοθεσία, ώστε ούτε να προωθείται η αυτοδικία ούτε να ποινικοποιείται η καλοπροαίρετη δράση ευαισθητοποιημένων πολιτών έναντι παρανομιών, και μάλιστα σχετιζομένων με την εθνική ασφάλεια;» διερωτώνται και καταλήγουν πως η Πολιτεία και οι ανεξάρτητες Αρχές της θα πρέπει να προβληματιστούν από το συμβάν και να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να μη βρίσκονται απέναντι στο κοινό αίσθημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα