Έκτακτη ενίσχυση 15.000.000€ άμεσα στο προσωπικό των Ε.Δ.

Το ύψος των αποζημίωσης θα καθοριστεί ανάλογα με το Σώμα και την ειδικότητα των στρατιωτικών

Με ένα έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, το οποίο θέλει να αποδοθεί άμεσα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πολιτικό προσωπικό, σκοπεύει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να δείξει την αναγνώριση στην προσφορά τους, ειδικά κατά το πρόσφατο διάστημα.

Το ποσό εγκρίθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με τη σύμφωνη εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Παρότι ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα δοθούν τα χρήματα δεν έχει οριστικοποιηθεί, προτεραιότητα του υπουργείου είναι να δοθούν όσο το συντομότερο δυνατόν, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί ηθικής ανταμοιβής άμεσα συνδεδεμένης με όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς θα μοιραστούν τα χρήματα αυτά, αφού κάθε Επιτελείο θα λειτουργήσει διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, με διαφορετικό τρόπο θα γίνει ο υπολογισμός των χρημάτων που θα δοθούν σε κάθε στέλεχος στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πολεμική Αεροπορία και στον Στρατό Ξηράς. Από ό,τι φαίνεται, στο Πολεμικό Ναυτικό, όσοι βρίσκονταν σε σκάφη επιφανείας ή υποβρύχια θα λάβουν ποσό που θα ισούται με 12 ημέρες εκτός έδρας, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη ποσό που θα είναι περίπου ίδιο με αυτό πέντε ημερών εκτός έδρας.

Στον Στρατό Ξηράς το ποσό θα είναι τρεις ή πέντε ημέρες εκτός έδρας, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται η μονάδα, ενώ όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ποσό που αντιστοιχεί σε 10 ημέρες εκτός έδρας για πτέρυγες που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα