Η ψυχρολουσία Σαμαρά με Αλ Σίσι και οι ύμνοι από τους… Αζέρους

Το ραντεβού που επιθυμούσε διακαώς ο πρώην πρωθυπουργός

«Kαντήλια κατεβάζει» ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του για μακρά συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι που επισκέφθηκε την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Σαμαράς ήθελε η συνάντηση να δημοσιοποιηθεί με στόχο να δείξει ότι -πέραν από προστάτης διάφορων περίεργων τύπων με offshore του οικονομικού εγκλήματος και με πληρωμένα δίκτυα υποκλοπέων- έχει κι άλλες διεθνείς (και μη ύποπτες) προσβάσεις. Η επιθυμία του κ. Σαμαρά δεν ήταν παράλογη. Γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που τον Ιούλιο του 2013 στήριξε την ένοπλη παρέμβαση του Αλ Σίσι κατά των ισλαμιστών του Μόρσι. Προς τιμήν του, ο Σαμαράς έπεισε τους άλλους ηγέτες της Ε.Ε. ότι, αν η Αίγυπτος καταρρεύσει ή ελεγχθεί πλήρως από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, η λαθρομετανάστευση και η τρομοκρατία θα χτυπήσουν συθέμελα την Ευρώπη.

Γι’ αυτό και ο Σίσι καλοδέχτηκε τον Σαμαρά ως εν ενεργεία πρωθυπουργό στο Κάιρο τον Νοέμβριο του 2014 και τον συνάντησε άλλες δύο φορές, ως πρώην, το 2015. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να ήταν ο πρώτος που άνοιξε ευρωπαϊκές διόδους στον Αλ Σίσι, αλλά αργότερα έκαναν πολύ περισσότερα ο Ν. Κοτζιάς και ο Ν. Δένδιας. Επομένως, δεν δικαιούται να οικειοποιείται πια τη σχέση με την Αίγυπτο. Βέβαια, όπως σχολιάζουν ειρωνικά στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να απογοητεύεται!

Έχασε τον Αλ Σίσι, αλλά λέει τα καλύτερα λόγια για την πρωθυπουργική θητεία του ο (σύμμαχος της Τουρκίας και σφαγέας των Αρμενίων) Αζέρος πρόεδρος Αλίγιεφ. Ως γνωστόν, τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της επίδοσης διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη μας Ν. Πιπερίγκου, ο Αλίγιεφ επετέθη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Οταν έσβησαν οι τηλεοπτικοί προβολείς, η συζήτηση συνεχίστηκε. Και ο Αλίγιεφ -όπως εγκυρότατα πληροφορούμαι- συνέχισε να κατηγορεί τις κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη, αλλά τις διαχώρισε πλήρως από την κυβέρνηση Σαμαρά, πλέκοντας το εγκώμιο της τελευταίας. Όντως, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς έχει διεθνείς επαφές…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα