Το προκλητικό ΚΚΕ έκανε διπλή συγκέντρωση και πορεία!

Διέσυραν την Αστυνομία, αφού έφτασαν στον χώρο στέλνοντας SMS για μετάβαση σε νοσοκομείο

Διπλή συγκέντρωση και πορεία επιχείρησε χθες το ΚΚΕ, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις. Η μία το πρωί έξω από την αμερικανική πρεσβεία, που έληξε χωρίς έκτροπα, και μια δεύτερη, στη συνέχεια, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, που κατέληξε με επεισόδια, καθώς οι διαδηλωτές αρνούνταν να αποχωρήσουν. Η πλειονότητα των μελών του ΚΚΕ, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε στείλει SMS στο 13033 για μετάβαση σε νοσοκομείο, ώστε να είναι «καλυμμένοι» και νόμιμοι σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές. Μάλιστα, πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό «1» στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν σε γιατρό στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» που βρίσκεται κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε πως αστυνομικοί έσκισαν το πουκάμισο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Θανάση Παφίλη, παρότι στα τηλεοπτικά πλάνα δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο κ. Παφίλης φάνηκε να ανοίγει μόνος του το πουκάμισο. Ο κ. Κουτσούμπας, χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να διαλυθεί η συγκέντρωση, απαίτησε να αφεθούν ελεύθερα τα άτομα που ενεπλάκησαν νωρίτερα στα επεισόδια με την Αστυνομία αλλά και να πάει εισαγγελέας στο σημείο.

Το ΚΚΕ «έσπασε» την απαγόρευση συγκεντρώσεων και στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν έγινε καμία σύλληψη, προκειμένου να αποφευχθεί σύρραξη, όταν μέλη του κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση, αλλά παρακολουθούσαν από απόσταση, χωρίς να επέμβουν, και οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες, διατηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναξαν συνθήματα κατά της Αμερικής, δεν προκάλεσαν πρόβλημα με τυχόν επίθεση κατά των ΜΑΤ, ενώ διαδηλωτές πυρπόλησαν και μια σημαία των ΗΠΑ.

Αμέσως μετά αποχώρησαν, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο δεκάδων ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην οδό Τσιμισκή, όπου συγκεντρώθηκαν και σταμάτησαν την κυκλοφορία για μισή ώρα περίπου.

Ο έλεγχος έγινε για τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας, κάτι που οδήγησε σε προσαγωγές 30 ατόμων, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μετά την ένταση που προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης στην ξαφνική πορεία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα