Επεισόδια και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Μικροεπεισόδια και δεκάδες προσαγωγές ατόμων σε Σεπόλια, Καισαριανή, Πετράλωνα, που επιχείρησαν να σπάσουν την απαγόρευση

Περισσότερες από 100 προσαγωγές ατόμων σημειώθηκαν χθες από τις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ένταση και κυνηγητό σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τόσο από εκεί όσο και από άλλες περιοχές της Αθήνας οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κινηθούν προς τα Προπύλαια προκειμένου να κάνουν πορεία.

Στα Σεπόλια η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που ένας κάτοικος της περιοχής έχασε τις αισθήσεις του. Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκαν ένταση και μικροεπεισόδια γύρω από το Αλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης και στα Πετράλωνα. Στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, ενάντια στην καταστολή που έλαβε χώρα στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας Δράση και ομάδα των ΜΑΤ, που διέλυσαν τη συγκέντρωση και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε και στην ξαφνική πορεία από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οδό Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επειτα από διαβουλεύσεις αντιπροσωπίας των συγκεντρωμένων και αστυνομικών η Αστυνομία άρχισε να προχωρά σε προσαγωγές-συλλήψεις ώστε να ελεγχθούν ένας ένας οι διαδηλωτές για τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Στο σημείο βρισκόταν και εισαγγελέας. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές, κάποιες από τις οποίες ενδέχεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα