Σήμερα οι πληρωμές των 800€ για 328.360 εργαζομένους!

Οι εργοδότες οφείλουν να καταβάλουν στους εργαζομένους το μέρος του μισθού και τις εισφορές για τις ημέρες που εργάστηκαν

Σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς 328.360 εργαζομένων οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 203.735.184,67 ευρώ. Οι πληρωμές αφορούν αναλυτικά:

α) Αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Νοέμβριο, για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 188.306.635,00 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 277.999, δηλαδή 677 ευρώ κατά μέσο όρο.

β) Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 3.612.078,00 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 7.718.

γ) Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.188.444,00 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 2.242.

δ) Εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» για τον μήνα Οκτώβριο, για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 10.628.027,67 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 40.401.

Η ημερήσια αποζημίωση αυξήθηκε από τα 17,8 ευρώ στα 26,6 ευρώ και, αντίστοιχα, η μηνιαία αποζημίωση από τα 534 ευρώ στα 800 ευρώ. Έτσι, όλο το ποσό θα λάβουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή από την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή σε κλάδους όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές, η εστίαση, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ή περιοχές της χώρας, όπως είναι Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά, Ροδόπη, Ιωάννινα και Λάρισα.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή στις 3 Νοεμβρίου θα λάβουν 746,5 ευρώ, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή στις 7 Νοεμβρίου θα λάβουν 639 ευρώ, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής που έκλεισαν με κρατική εντολή στις 9 Νοεμβρίου θα λάβουν 586 ευρώ και, τέλος, οι εργαζόμενοι προσχολικής εκπαίδευσης που έκλεισαν στις 16 Νοεμβρίου θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 399 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργοδότες πρέπει να καταβάλουν στους εργαζομένους το μέρος του μισθού και τις ασφαλιστικές εισφορές για τις ημέρες του μήνα τις οποίες εργάστηκαν κανονικά.

Εν τω μεταξύ, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων για εργοδότες-εργαζομένους επιχειρήσεων που ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους λήγει στις 7 Δεκεμβρίου, με στόχο να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από το κράτος στις 11 Δεκεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα