Η Δι@ύγεια αποκαλύπτει τα κυβερνητικά ψεύδη

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον ΕΟΔΥ για το «παράλληλο σύστημα»

Να ψεύδεται πιάστηκε ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την προσπάθειά του να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η σύμβαση που αποκαλύφτηκε και στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογραφεί και αναρτηθεί στη Δι@ύγεια εδώ και έξι μήνες. Κάτι το οποίο δεν ισχύει, αφού η συγκεκριμένη σύμβαση πολύ απλά δεν υπάρχει στη Δι@ύγεια. Ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υφίσταται ουσιαστικό ζήτημα, κάνοντας λόγο για «υποσύστημα», που καταλήγει, όπως και όλοι οι δειγματολήπτες στη χώρα μας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών Covid-19.

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι συνεχίζει την «αθλιότητα» της συνωμοσιολογίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων για δήθεν «μαγείρεμα στοιχείων». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τη στάση του ο Αλέξης Τσίπρας υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τον κοινό αγώνα απέναντι στον πιο ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό, και σπεκουλάρει σε καταστροφές και θανάτους, διότι πιστεύει ότι έτσι θα αποκτήσει ακροατήριο.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού συνεχίζει να απαντά ο κ. Πέτσας, ενώ ακόμη δεν έχει απαντήσει ο ΕΟΔΥ, δεν έχει απαντήσει ούτε το υπουργείο Υγείας, ως όφειλε, αλλά ούτε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το πρόσωπο δηλαδή που η κυβέρνηση επέλεξε να βγάλει εμπρός για τον αγώνα κατά της πανδημίας. Για ποιον λόγο, άραγε, αυτή η σιωπή από τους πλέον αρμοδίους;

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πάντως απάντησε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος. Ο οποίος, αφού τονίζει ότι, αν ο κ. Πέτσας είχε ίχνος ντροπής, δεν θα ήταν στη θέση του εδώ και καιρό, σημειώνει ότι σήμερα έκανε μια σημαντική δημόσια παραδοχή: Οτι δηλαδή υπήρχε ένα παράλληλο «υποσύστημα» καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, για το οποίο μάλιστα χρέωσαν το Δημόσιο με 800.000 ευρώ.

Ο κ. Ηλιόπουλος μετά τη συγκεκριμένη παραδοχή απευθύνει τρία ερωτήματα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα οποία θα πρέπει να λάβουν απαντήσεις:

1. Ενσωματώνονται σε καθημερινή βάση και έγκαιρα τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την παράλληλη πλατφόρμα του ΕΟΔΥ στο Μητρώο Ασθενών Covid-19 ή ισχύουν οι καταγγελίες μελών της επιτροπής για μεγάλες καθυστερήσεις, που ξεπερνούν και τη μία εβδομάδα;

2. Έχουν οι επιστήμονες της επιτροπής πρόσβαση σε καθημερινή βάση σε όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά περιφέρεια, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν εισηγήσεις για την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας ή καλούνται να εισηγούνται στα τυφλά;

3. Αφού όλα είναι καλώς καμωμένα, γιατί επιμένει η κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσίευση των πρακτικών της επιτροπής, που ζητά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ίδιοι οι επιστήμονες; «Ενημερώνουμε τον κ. Πέτσα πως, δυστυχώς για τη χώρα, ο μόνος που υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με τις εγκληματικές αλλά και αδιανόητες αντιφάσεις και παραλείψεις της κυβέρνησής του, που έχουν οδηγήσει στις δραματικές εξελίξεις του Νοεμβρίου, την κατάρρευση του ΕΣΥ και την πλήρη απώλεια ελέγχου της πανδημίας» καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα