Έγκυρες πηγές: Ο έκθετος Τασούλας, η… βεντούζα στους δικαστές και το πονηρό ρουσφέτι

Παρατήρησα ότι χθες, σχεδόν τρεις μήνες έπειτα από μία απόφαση που έλαβε το Κοινοβούλιο με ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας ενός βουλευτή, η αρχική απόφαση ανεκλήθη. Η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου αποφάσισε ότι η αρχική απόφαση, με την οποία απερρίπτετο η αίτηση άρσης ασυλίας, έπρεπε να καταργηθεί. Και καταργήθηκε.

Έτσι η ασυλία ήρθη με τη νεότερη απόφαση, η οποία μάλιστα εξηγγέλθη στη ΔΕΘ. Το όνομα του βουλευτή που θα αρθεί η ασυλία του μου είναι αδιάφορο. Επί της αρχής συζητώ. Αν η Βουλή ανατρέπει κάθε προηγούμενη απόφασή της επειδή προκαλεί δυσφορία σε έναν μιντιάρχη, τότε, κύριε πρόεδρε, κύριε Τασούλα, μια παράκληση: Δεν έχει νόημα. Κλείστε την και ανακοινώσατέ το στους βουλευτές. Η κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Επαναλάμβάνω: Πεντάρα δεν δίνω για τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου. Είναι θέμα αρχής. Σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας.

➥ Πάμε τώρα στο νομοσχέδιο για τους δικαστικούς υπαλλήλους. Με αυτό εισάγεται ο θεσμός του βοηθού δικαστή, ο οποίος θα αναλαμβάνει να επικουρεί αρεοπαγίτες και συμβούλους επικρατείας. Θα τον αναλάβουν χαμηλόβαθμοι πρωτοδίκες. Βοηθός θα είναι όμως ο δικαστής ή βεντούζα στην κορυφή των ανώτατων δικαστηρίων; Έχει να γίνει του Κουτρούλη ο γάμος.

Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα