Συριζαίοι βουλευτές στο σκάνδαλο Folli Follie!

Έλεγχος που διενήργησε η PwC αποκαλύπτει e-mails που δείχνουν το ενδιαφέρον στελεχών της τότε κυβέρνησης να «παγώσει» η υπόθεση

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση περιέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, εξαιτίας των πεπραγμένων κορυφαίων στελεχών της κυβερνητικής θητείας του.

Μάλιστα, τα πράγματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από χθες, είναι σοβαρότερα, καθώς μπαίνουν στο κάδρο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο Folli Follie και δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δύο τότε βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης. Αυτό προκύπτει από την ενδιάμεση έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας PwC, η οποία ερεύνησε τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες του ομίλου.

Στα σχετικά emails κατονομάζονται οι Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης, Μάκης Μπαλαούρας, και Αλέκος Φλαμπουράρης οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αφενός εμπλοκή και με οικονομικού τύπου εκδοχές της υπόθεσης, αφετέρου ιδιαίτερους δεσμούς, έως και… θαυμασμό για την εταιρία!

Από τα ευρήματα της ελεγκτικής εταιρίας, τα οποία διαβιβάστηκαν ήδη στην 35η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση, φαίνεται ότι υπάρχουν μια προσπάθεια ευνοϊκής μεταχείρισης της διοίκησης του ομίλου, «πάγωμα» ή και καθυστέρηση στην έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ πέφτει «σκιά» και για ύποπτα κονδύλια με στόχο να διατηρηθούν «επαφές» με «ισχυρούς συμμάχους».

Στο επίκεντρο των επικοινωνιών βρίσκεται διευθυντικό στέλεχος στον τομέα ασφάλειας και διοίκησης της Folli Follie, το οποίο ενημερώνει τον ήδη προφυλακισμένο πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για τις επίμαχες επαφές και ζητά την έγκρισή του για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Ολα αυτά συμβαίνουν τον Μάιο του 2018, όταν ήδη έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Τα «καυτά» e-mails έχουν ήδη διαβιβαστεί από την ανακρίτρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει αν η δικογραφία πρέπει να σταλεί στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, η Εισαγγελία έχει τη δυνατότητα, αν διαπιστώσει διάπραξη αξιόποινων πράξεων, να ασκήσει απευθείας διώξεις.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι, στις 29 Μαΐου 2018, το ίδιο στέλεχος ενημερώνει μέσω e-mail για τροπολογία η οποία επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε ευνοϊκή ρύθμιση για τα ΚΑΕ. Για αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με το στέλεχος, τον ενημέρωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πυροδότησε έντονη πολιτική κόντρα, με τη Ν.Δ. να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και να ζητά εξηγήσεις. Επισημαίνει δε ότι «ακριβώς εκείνη την περίοδο, μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρία».

Φαίνεται, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, «ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «δυστυχώς για τη Ν.Δ., το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υποδίκων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί… Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., δήλωσε ότι «περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα», ενώ η Ελληνική Λύση υπογράμμισε ότι «τεκμηριώνεται η ηθική κατάρρευση των κομμάτων εξουσίας… Όλοι, χωρίς ασυλία, ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σάλος από ελεεινό σχόλιο πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο δεξιός φτωχός είναι ηλίθιος»!

Η Αφροδίτη Σταμπουλή φαίνεται ότι στα χρόνια που εκλέχτηκε βουλευτής Σερρών με τον ΣΥΡΙΖΑ χόρτασε ψωμί. Κοινώς λίγδωσε το άντερό της. Και έτσι τώρα από τα σαλόνια των χορτάτων δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει με αναίδεια σε γενικότερες κοινωνιολογικές και πολιτικές κρίσεις περί Δεξιάς και Αριστεράς.

Η κυρία Σταμπουλή στα λίγα χρόνια που ταλαιπώρησε με την παρουσία της το Κοινοβούλιο δεν φανέρωσε κανένα σημάδι μιας έστω υφέρπουσας ευφυΐας. Μάλιστα, χθες έγραψε στο διαδίκτυο: «Αριστερός/ή πλούσιος/α είναι άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία (και μερικές φορές φιλοσοφικό στοχασμό), ενώ δεξιός/ά φτωχός/ή είναι ηλίθιος/α (και μερικές φορές με προσδοκίες κοινωνικής αναρρίχησης διά του γλειψίματος)». Αυτό το «πολιτικό φρούτο», που βρέθηκε ξαφνικά στα φώτα της πολιτικής δημοσιότητας και, όπως φαίνεται, κάηκε οριστικά από αυτά, θεωρεί προφανώς την αφεντιά της «κοινωνικά ευαίσθητη και με φιλοσοφικό στοχασμό», όταν γελούσαν και τα ντουβάρια με τις ανοησίες που έλεγε στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2014 η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αντιδράσεις λόγω της τοποθέτησής της από το βήμα της Βουλής σχετικά με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Τότε η εν λόγω κυρία είχε υπερασπιστεί την παρουσία στις συνεδριάσεις των γονιών των προφυλακισμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς», διερωτώμενη γιατί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται στον ναό της δημοκρατίας, την ώρα μάλιστα, που, όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή «εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες». Μια ματιά στο βιογραφικό της δείχνει ότι έως σήμερα οι πιο σημαντικές περγαμηνές της είναι συνδικαλιστικές. Αν εξαιρέσει κανείς ότι δηλώνει μαιευτήρας – γυναικολόγος, όλα τα υπόλοιπα είναι αγώνες κατά της άδικης κοινωνίας…

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα