Εργαζόμενοι Ταμείων: Μπαλώματα οι ρυθμίσεις Βρούτση για τις εκκρεμείς

Την κατακραυγή των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία προκαλούν οι σπασμωδικοί χειρισμοί του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για την εκκαθάριση των περίπου 400.000 εκκρεμών συντάξεων. Αφού ο κ. Βρούτσης επί ενάμιση χρόνο παρακολουθούσε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης να αυξάνονται δραματικά, επιχειρεί τώρα με μπαλώματα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), να λύσει το πρόβλημα.

Καθώς οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονται σε 400.000 (κατά άλλους έχουν ξεπεράσει τις 420.000) και οι «θεσμοί» σε κάθε αξιολόγηση απαιτούν σε έντονο ύφος την εκκαθάρισή τους, ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τη Δευτέρα από τη Βουλή σειρά ρυθμίσεων. Όμως, όπως υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, «η κυβέρνηση προχωρά σε εμβαλωματικές κινήσεις, μεταφέροντας εργαζομένους από το υπόλοιπο Δημόσιο και προσλαμβάνοντας συνταξιούχους του Δημοσίου με οκτάμηνες συμβάσεις, προκειμένου να ξεβαλτώσει προσωρινά η απαράδεκτη και χρονίζουσα κατάσταση με τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις».

«Κυβέρνηση, υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι διαδικασίες έκδοσης των συντάξεων απαιτούν γνώση και πείρα, που δεν μπορεί να έχει οποιοσδήποτε εργαζόμενος άλλου φορέα» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, προσθέτοντας ότι «υιοθετούνται -για μία ακόμη φορά- ημίμετρα, που νομοτελειακά θα οδηγήσουν στην περαιτέρω διόγκωση του κοινωνικού προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Η λύση δεν μπορεί να δοθεί μέσα από κινητές ομάδες υπαλλήλων μπαλώματος επειγόντων περιστατικών, λειτουργώντας σαν εταιρία εργολαβικών και ενοικιαζόμενων εργαζομένων, αλλά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς, με νομοθετικό πλαίσιο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και εκπαίδευση».

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις από μερίδα του Τύπου και της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εργασίας επιμένει να ψεύδεται για τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων, καθώς επαναλαμβάνει μονότονα τον αριθμό των 163.000 κύριων συντάξεων, το κόστος των οποίων προσδιορίζει στα 619.000.000 ευρώ.

Όπως, όμως, αποκάλυψε η «δημοκρατία» στο φύλλο της 18ης Δεκεμβρίου, το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα, διεθνείς συντάξεις και συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση) είναι τουλάχιστον 379.323 και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2,358 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα