Ψέματα (και) για τα εμβόλια από τον Πέτσα! Παίζουν με τη δημόσια υγεία και κρύβουν το φιάσκο

Απίστευτος εξευτελισμός του πολιτικού διαλόγου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να ψεύδεται ενώπιον πάντων, στοιχηματίζοντας στις ιδιαίτερες σχέσεις των επικοινωνιολόγων του Μαξίμου με ΜΜΕ. Αντιμετωπίζοντας τους Έλληνες πολίτες σαν χαχόλους, ο Στέλιος Πέτσας, στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να μας πείσει ότι ο αριθμός των 2.000.000 εμβολιασμών τον μήνα ανακαλύφθηκε από τους… εχθρούς της κυβέρνησης.

«Κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2.000.000 εμβόλια. Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2.000.000 συμπολίτες μας τον μήνα».

Ξεχνά ο κ. Πέτσας αυτά τα οποία ο ίδιος και άλλα στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν δημοσίως, όταν αναφέρονταν στο ότι μπορούσαν ακόμη και να αυξήσουν πέραν των 2.000.000 εμβολιασμών τη δυναμική του κρατικού μηχανισμού. Παίζοντας τώρα με τις λέξεις και αρνούμενοι να πουν το απλό, ότι δηλαδή δεν πήραμε αρκετά εμβόλια, μήπως διαρραγεί το αφήγημα της απόλυτης επιτυχίας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, αποφάσισαν να μας κοροϊδέψουν. Εμείς σας παραθέτουμε απλά τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών:

• 26 Νοεμβρίου, ενημέρωση πολιτικών συντακτών, κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα, προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα -και, πάντως, κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο- σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες έως το τέλος Ιουνίου. Τουλάχιστον όσοι το επιθυμούν».

• 3 Δεκεμβρίου, ενημέρωση πολιτικών συντακτών, κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή. Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Κι αν έρθουν περισσότερα εμβόλια -τον ίδιο μήνα-, μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων».

• 6 Δεκεμβρίου, υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας: «Θα είναι 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Και αυτά τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούσαν να εμβολιάσουν 2.117.440 συμπολίτες μας τον μήνα… Αν χρειαστεί και αν παραστεί αυτή η ανάγκη, δηλαδή αν έρθουν παραπάνω εμβόλια στη μονάδα του χρόνου, εντός μηνός θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιό μας και για άλλα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Αλλά 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και 2.117.440 συμπολίτες μας τον μήνα είναι ένας μεγάλος αριθμός».

• 15 Δεκεμβρίου, Γ. Ζαριφόπουλος, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Οταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας έχει έναν στόχο μέσα από τα 1.018 κέντρα εμβολιασμού για περίπου 2.000.000 εμβολιασμούς τον μήνα. Αυτή είναι η δυνατότητα του συστήματος που έχουμε. Μιλάω για 2.000.000 εμβολιασμούς τον μήνα – μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιοι συμπολίτες μας μέσα στον ίδιο μήνα να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις».

• 16 Δεκεμβρίου, τηλεοπτική συνέντευξη, Στέλιος Πέτσας: Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που τον ρώτησε πότε εκτιμά ότι θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός, γιατί, όπως είπε ο δημοσιογράφος, ο πρώτος προγραμματισμός ήταν για περίπου 2.200.000 Ελληνες τον μήνα, είπε: «Είχαμε εκτιμήσει ότι μετά τις πρώτες παραλαβές θα είχαν περίπου 2.000.000 συμπολίτες μας τη δυνατότητα να εμβολιάζονται τον μήνα. Αυτός ο εμβολιασμός, φαίνεται, θα είναι εφικτός πιο πίσω στον χρόνο, δηλαδή τον Φεβρουάριο δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, ίσως θα πάμε λίγο πιο πίσω».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα