Αποζημιώσεις ενοικίων… κατόπιν εορτής!

Μετά την κατακραυγή τρέχουν τις διαδικασίες πληρωμής των ιδιοκτητών για τα «κουρεμένα» μισθώματα

Μετά την κατακραυγή από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν για μήνες την κρατική αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν, το υπουργείο Οικονομικών θυμήθηκε να… τρέξει τις διαδικασίες για να αποφύγει τα χειρότερα. Το οικονομικό επιτελείο αντιλήφθηκε ότι πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκκαθάριση των δηλώσεων Covid και να πληρώσει τους ιδιοκτήτες, με το πέρας των εορτών, αποδεικνύοντας ότι κινείται χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας έσπευσε να ανακοινώσει πως για τα ενοίκια Νοεμβρίου των οποίων η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου η αποζημίωση θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, οι απώλειες του μηνός Δεκεμβρίου θα καλυφθούν με τη μορφή αποζημίωσης μέσα στον Ιανουάριο ή στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τα μειωμένα ενοίκια κατά 100% του Ιανουαρίου θα πληρωθούν μέσα στο δεύτερο μήνα του 2021. Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι μόνο οι έχοντας… δισέλιδη λίστα ακινήτων στο «πόθεν έσχες», αλλά και μισθωτοί και συνταξιούχοι που εισπράττουν ένα ενοίκιο και συμπληρώνουν το εισόδημά τους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί για μήνες την καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες, την ώρα που τους επιβάλλει να πληρώσουν κανονικά στο τέλος κάθε μήνα τη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Εν μέσω δεύτερου lockdown, η κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί πως στο ζήτημα των ενοικίων μπορεί να επιβληθεί το μέτρο των… πολλών ταχυτήτων. Αδιαφορεί χαρακτηριστικά για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και λαμβάνουν επί μήνες το ποσό των 534 ευρώ. Με αυτό το εισόδημα καλούνται να καταβάλουν το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.

Στην πλειονότητα πρόκειται για φορολογουμένους της λεγόμενης «μεσαίας τάξης», που μετά τα δεκαετή Μνημόνια αναγκάζονται να σηκώσουν και το βάρος της υγειονομικής κρίσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα