Δηλητήριο για Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Γεραπετρίτη!

Ο Σαμαράς «σηκώνει το γάντι» και απαντά μέσω Λαζαρίδη, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με αφορμή τις διερευνητικές

«Ρουκέτες» ρίχνει η πλευρά Σαμαρά, που δεν σήκωσε απλά το «γάντι», αλλά αντεπιτέθηκε σκληρά διά του Χρύσανθου Λαζαρίδη, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. με αφορμή την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά και την επερχόμενη κύρωση των συμφωνιών με τα Σκόπια.

Στο στόχαστρο του πρώην βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και στενότατου συνεργάτη του κ. Σαμαρά, που έκανε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην εκπομπή του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών στο YouTube με τίτλο «Right to the Bone», μπήκαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να υποβαθμίσουν την παρέμβαση Σαμαρά που «άναψε φωτιές». Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης καταφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο κατά και των δύο, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Περιγράφοντας την εικόνα μιας κυβέρνησης που «πατάει σε δύο βάρκες» και δεν ολοκληρώνει αυτά που ξεκινά, ο κ. Λαζαρίδης επιτέθηκε στους «συμβούλους» του Κυριάκου Μητσοτάκη που επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας για να μας κρατήσουν δεμένους στο άρμα της Γερμανίας.

Απαντώντας σε όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης (ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται), έριξε τα «καρφιά» του λέγοντας: «Ο μόνος που εκβιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Τουρκία. Ας ρωτήσει ο κύριος Γεραπετρίτης -γιατί τότε ήταν στο Ποτάμι και δεν ήξερε- πώς βγήκε ο Μητσοτάκης αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και θα έχει ρωτήσει, θα ξέρει ότι ο Σαμαράς δεν εκβιάζει. Αυτά στο Ποτάμι ίσως να συνηθίζονταν, στη Ν.Δ. δεν…»

Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και τις «παραχωρήσεις» τις οποίες ο υπουργός προέβλεψε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν», αναρωτήθηκε αν «τις ξέρει τις παραχωρήσεις ο Γεραπετρίτης», «δείχνοντας» ένα κομμάτι της κυβέρνησης που επιζητά τον κατευνασμό της Τουρκίας με την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

«Αυτό που προτείνει ο Γεραπετρίτης είναι αντίθετο με όσα κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις επί τόσα χρόνια» είπε σχετικά με την αναφορά του υπουργού Επικρατείας σε «συνυποσχετικό» για τη Χάγη και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι θα πάμε στη Χάγη με βάση το Διεθνές Δίκαιο, «εμφανίζεται κάποιος και λέει ότι θα πάμε με ένα χαρτί; Με ένα συνυποσχετικό; Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Γεραπετρίτης» σημείωσε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και συνέχισε βάζοντας ακόμη μια «κόκκινη γραμμή» Σαμαρά: «Εγώ ξέρω αυτό που είπε ο Σαμαράς προχθές. Δεν μας ζητάνε να δικάσουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά κατά παράβαση αυτού. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό όποιος και να το λέει, και εκτίθεται».

Στο ίδιο κομμάτι, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης συμπεριέλαβε και την πρώην υπουργό Εξωτερικών και αδελφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη. «Η μία θέλει να δώσουμε το Καστελόριζο για να σώσουμε τα άλλα. Να τους δώσουμε λοιπόν μια τεράστια περιοχή ΑΟΖ, που έχει πράγματα από κάτω, για να πάρουμε το Αιγαίο… Αμ, δε – δεν σ’ το δίνουν και το Αιγαίο. Καλύτερα να μη μιλάς αν δεν έχεις να πεις τίποτα».

Ενώ, απαντώντας στα «καρφιά» της πρώην υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τις διερευνητικές που γίνονταν και επί κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν ιδιαιτέρως απαξιωτικός: «Η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει καταλάβει ότι από πέρυσι μέχρι φέτος έχουν γίνει όλες οι προκλήσεις που δεν είχαν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια; Δεν το έχει καταλάβει και, κατά τα άλλα, ασχολείται με την εξωτερική πολιτική. Της το λένε όλοι, κι εκείνη λέει “διερευνητικές τότε, διερευνητικές και τώρα”. Ντροπή! Είχαμε περατζάδες του “Oruc Reis” τότε; Ήταν νομιμοποίηση τετελεσμένων εκείνες; Τώρα είναι; Θα έκανε ο Σαμαράς διερευνητικές με Τουρκολιβυκό; Ας κουνήσει το κεφάλι της».

Όμως και για το ζήτημα των κυρωτικών συμφωνιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν έδειξε να συμφωνεί με την άποψη Γεραπετρίτη και Μπακογιάννη για τη «συμπαγή» Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. που θα τις υπερψηφίσει. Οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέβηκαν στα συλλαλητήρια, οι πολύ περισσότεροι, κι αυτοί που είναι τώρα και δεν ήταν τότε, επίσης είχαν κατέβει, είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «ατυχή στιγμή» τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «γραφικών στοιχείων και ακροδεξιών» στα συλλαλητήρια.

Επίσης, απαντώντας σε όσους ενοχλήθηκαν από τις επικρίσεις Σαμαρά, απάντησε προσβλητικά «όσοι πόνεσαν ας πάρουν παυσίπονο», σημειώνοντας με νόημα (προς πάσα κατεύθυνση) «αν θέλουμε, μπορούμε να μιλήσουμε και τη γλώσσα του λιμανιού…». Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχει πολιτικό κενό έκφρασης στον δεξιό χώρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα έχουμε Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα