Γελοίες δικαιολογίες! Βορίδης: Αναπόφευκτες οι εκδηλώσεις αγάπης στον Μητσοτάκη

Με γελοίες δικαιολογίες προσπαθούν στην κυβέρνηση να ρίξουν τους τόνους και να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από τις αντιδράσεις για την ύψιστη πρόκληση με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό στην Ικαρία και το κορονογλέντι με παραβίαση των υγειονομικών κανόνων ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επιχείρησε να αιτιολογήσει με προκλητικό τρόπο το απαράδεκτο συμβάν: «Οταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβέλειας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό,τι μέτρα και να πάρεις, κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του».

Αλλά και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ουσιαστικά δεν απάντησε στα αλλεπάλληλα ερωτήματα: «Ο πρωθυπουργός έχει εδώ και καιρό λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια, για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι δεν είναι ξεχασμένοι και μόνοι… Εικόνες σαν αυτές στην Ικαρία αδικούν την ουσία της επίσκεψης. Και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε».

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης: «Οπως παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες, προφανώς δημιουργούν μια εσφαλμένη εντύπωση και δικαίως ο κόσμος εξέφρασε την αγανάκτησή του. Στην πραγματικότητα, ο κ. πρωθυπουργός και όλοι όσοι τον περιστοιχίζουν αναγκαστικά κάνουν ασταμάτητα τεστ, έχουν φτάσει στο σπίτι του τοπικού βουλευτή και κάθονται σε τραπέζι για πολύ λίγα λεπτά. Προφανώς μαζεύτηκε λίγο παραπάνω κόσμος από τη φρουρά του, που κάνουν το τεστ επίσης, και δημιουργείται αυτή η εντύπωση. Είναι βέβαιο ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν τηρηθεί».

Στον «ενθουσιασμό» των ντόπιων απέδωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη την κοσμοσυρροή στην Ικαρία και έβαλε κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. «Η άποψή μου είναι ότι σ’ ένα πάρα πολύ μικρό νησί, όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας, υπάρχει ένας λογικός ενθουσιασμός των ανθρώπων, οι οποίοι τον πλησιάζουν. Κατά την άποψή μου, οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους, να προστατέψουν τον πρωθυπουργό. Αυτό δεν έγινε και από δω και πέρα θα γίνεται» σημείωσε.

Κατά την κυρία Μπακογιάννη, δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανός να αντιληφθεί μόνος του τις συνέπειες των πράξεών του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα