Για θέματα Άμυνας ενημέρωσε τη Σακελλαροπούλου ο Παναγιωτόπουλος

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο δέχτηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως ανέφερε και σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ενημέρωσε την Πρόεδρο για θέματα «κοινού ενδιαφέροντος». Στο περιθώριο των πυκνών γεγονότων των τελευταίων μηνών, ο υπουργός φέρεται ότι συνόψισε στην κυρία Σακελλαροπούλου όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την αρμοδιότητά του και σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς και την ενίσχυση και την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόσφατα -υπενθυμίζεται- εγκρίθηκε και από τη Βουλή και υπεγράφη η συμφωνία με τη Γαλλία για την απόκτηση των μαχητικών Rafale, ενώ από το βήμα της Βουλής γνωστοποίησε ότι «από την ισχύουσα δομή δυνάμεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει προβλεφθεί η προμήθεια αεροσκαφών ρόλου Air-to-Air Refueling». Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε υπενθυμίσει ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) καταρτίζονται σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ) και αποβλέπουν στη συστηματική βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του κλάδου, μέσω του καθορισμού των αναγκαίων μέσων και της βέλτιστης διαχείρισης των πόρων.

Επιπρόσθετα, η Πολεμική Αεροπορία εφαρμόζει συγκεκριμένες μεθόδους, με τις οποίες παρακολουθούνται, μελετώνται και αναλύονται οι εξελίξεις, προκειμένου να προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα