Αυτοί είναι οι δράστες της άνανδρης επίθεσης στη «δημοκρατία»

Με βάση το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή αναζητά η Κρατική Ασφάλεια τους δράστες της άνανδρης, εμπρηστικής επίθεσης που εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κτίριο όπου στεγάζονται οι εφημερίδες του Ομίλου Εστία Επενδυτική, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, στο Παγκράτι.

Στα πλάνα από τις κάμερες του κτιρίου έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών τη στιγμή που προσεγγίζουν στο κτίριο, από το κάθετο στην οδό Ερατοσθένους σκοτεινό στενό, φορώντας κουκούλες και λευκές φόρμες, όπως οι αντι-Covid. Με κινήσεις που υποδηλώνουν ταραχή και φόβο, ανάβουν βιαστικά το αυτοσχέδιο φιτίλι, που έχουν τοποθετήσει στον εμπρηστικό μηχανισμό με τα γκαζάκια, και τον πετούν πάνω από τις πλαϊνές ζαρντινιέρες προς την είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων «δημοκρατία», «Espresso», «Εστία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια», η οποία είναι ασφαλισμένη με ρολό. Ετσι, η έκρηξη και η ανάφλεξη του μηχανισμού προκαλούν φθορά περιορισμένης έκτασης στον εξωτερικό τοίχο. Οι δράστες δεν περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα, καθώς έχουν αποτυπωθεί να απομακρύνονται, τρέχοντας από το σημείο ελάχιστα προτού σημειωθεί η έκρηξη. Στον χώρο της επίθεσης έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που συνέλεξε υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ η Κρατική Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται σύντομα να αναρτηθεί κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης, πιθανότατα από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αλλωστε το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία των εφημερίδων έχει στοχοποιηθεί και στο παρελθόν από τον αντιεξουσιαστικο χώρο και από μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ηγετικό στέλεχος του οποίου είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στις 17 Ιανουαρίου του 2020, με μια δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε αυτήν εξαπέλυε απειλές κατά των εργαζομένων και εξέφραζε τη διαφωνία του με την αρθρογραφία της «Espresso» και της «δημοκρατίας», προφανώς επιδιώκοντας να αναλάβει θέση… διευθυντή!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα