Κόντρα για την Ικαρία και το «ραβασάκι» στην ΕΡΤ!

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το κορονογλέντι και τον τρόπο που παρουσιάστηκε από τη δημόσια τηλεόραση

Η συζήτηση στην Ολομέλεια για το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «βούλιαξε» στη δίνη μιας εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεσης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με τη βεντάλια της αντιπαράθεσης να ανοίγει, φτάνοντας στο κορονογλέντι της Ικαρίας, καθώς και στο τρόπο που αυτό παρουσιάστηκε από την ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε από το βήμα την κυβέρνηση ότι πολιτεύεται με fake news, θράσος και λαθροχειρίες. «Δεν έχετε ούτε ντροπή ούτε τσίπα» είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε ούτε μία συγγνώμη για το ικαριώτικο κορονογεύμα, αλλά και ότι δεν είναι… κεντρώος, αλλά ακραίος πολιτικός, που εκπροσωπεί την πολιτική της ακραίας και αμοραλιστικής Δεξιάς.

Παίρνοντας τον λόγο για να δευτερολογήσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει στις επικρίσεις για το ικαριώτικο κορονογεύμα, ωστόσο επιτέθηκε -και μάλιστα με σφοδρότητα- στον Αλέξη Τσίπρα για τις διαδηλώσεις εν μέσω lockdown, κατηγορώντας τον ότι «εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων με αυταρέσκεια, με την ασφάλεια ότι είναι εμβολιασμένος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, επέμεινε, εκτοξεύοντας πυρά και στην ΕΡΤ, και συγκεκριμένα στον Κωσταντίνο Ζούλα, ρωτώντας τον πρωθυπουργό εάν θα ζητήσει την παραίτησή του για το επίμαχο σημείωμα και σχολιάζοντας πως «δεν έχει ξαναδεί ο τόπος τέτοιες πρακτικές από τη Μεταπολίτευση και μετά», μιλώντας για καθεστώς Οργουελ.

Ανταπαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί στο «ραβασάκι», ωστόσο άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί ημερών του η ΕΡΤ ήταν όργανο στυγνής κομματικής προπαγάνδας, ενώ ανέφερε και πως πρώην διευθυντικά της στελέχη είναι σήμερα επικεφαλής «Στο Κόκκινο», στην «Αυγή» και στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται περί υποκρισίας – ποιον κοροϊδεύετε;» ρώτησε, μάλιστα, επιστρέφοντας την κριτική περί προσπάθειας ελέγχου της δημόσιας τηλεόραση στον Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος, πάντως, σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής, παραδέχθηκε πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν φερθεί… με τρόπο που δεν ήταν σωστός στην ΕΡΤ και ζήτησε να ορίζονται εφεξής οι διοικήσεις της από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με πολιτική συναίνεση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα