Αναβλήθηκε λόγω Covid η επίσκεψη Φλώρου στις ΗΠΑ

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που επικαλείται αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να ακυρώσει το σύνολο των επίσημων επισκέψεων που θα γίνονταν για όλο τον μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Α/ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ενώ προσπάθεια γίνεται ο προγραμματισμός που υπήρχε για την αναβληθείσα επίσκεψη να διατηρηθεί ο ίδιος.

Αυτό που «έκλεισε», όμως, τελικά ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού ομολόγου του Λόιντ Οστιν την Πέμπτη 1η Απριλίου. Kύρια αντικείμενά της θα είναι η διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η χρονική επέκταση της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας, η βολιδοσκόπηση της αμερικανικής προσφοράς για την προμήθεια των τεσσάρων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Χθες, πάντως, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, συνεχίζοντας την αποτελεσματική τακτική της σύσφιξης των σχέσεων με τα κράτη της περιοχής, συναντήθηκε με τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας της Αιγύπτου, αντιπτέραρχο Μοχάμεντ Αμπάς Χέλμι Χασέμ, ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα