«Στα κάγκελα» οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας

Καταγγέλλουν μπλόκο στις επιδοτήσεις, ενώ μιλούν για ελληνοποιήσεις προϊόντων στον Προμαχώνα

Μπορεί ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι αγρότες της χώρας είναι έξαλλοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους έχει ξεχάσει. Ακόμα και αγρότες που πρόσκεινται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

«Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησής σας και έπειτα από αρκετή υπομονή και περισσότερη κατανόηση, θεωρώ ότι είναι ευθύνη δική μου -καθώς και κάθε συναγωνιστή αγρότη, ο οποίος εκφράζεται από τις θέσεις της λαϊκής Κεντροδεξιάς και της Ν.Δ.- να θέσω μια σειρά προβλημάτων τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στα δύο χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Αγροτοκτηνοτρόφων Σερρών Στέργιος Λίτος.

Σημειώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ (ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει αλλάξει τρεις προέδρους κατά το τελευταίο εξάμηνο) έχει μετατραπεί σε μεγαλύτερο εχθρό του αγρότη, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες γεωργοί να έχουν αναγκαστεί να δαπανήσουν το λιγοστό εισόδημά τους σε δικηγόρους, ούτως ώστε να αποφύγουν ποινές και πρόστιμα, τα οποία είναι εξοντωτικά για τον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Λίτος χαρακτηρίζει άνισες και χωρίς καμία απολύτως λογική την κατανομή και τη διάθεση των επιδομάτων «κορονοενίσχυσης». Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι τα επιδόματα έχουν διανεμηθεί κατά προτεραιότητα σε προϊόντα της περιφέρειας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ο κ. Λιβανός, δυστυχώς, δεν έχει αντεπεξέλθει στις προσδοκίες και δεν βλέπουμε φως στο τούνελ» υποστηρίζει ο πρόεδρος των Αγροτοκτηνοτρόφων Σερρών. Θίγει, επίσης, και το σημαντικό ζήτημα των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες των Σερρών γίνονται καθημερινά μάρτυρες αυξημένων ροών προϊόντων, τα οποία περνούν τα σύνορα στον Προμαχώνα και ως διά μαγείας «βαφτίζονται» ελληνικά. «Η κατάσταση έχει γίνει δραματικά χειρότερη με την πάροδο του χρόνου, έχοντας θέσει σοβαρούς προβληματισμούς στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος φαίνεται να αναπολεί τις εποχές ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Λίτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα