Κοινή… εμφάνιση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ευάγγελου Βενιζέλου

Συμμετείχαν σε διαδικτυακή συζήτηση (τη συντόνισε ο εθνομηδενιστής Καιρίδης) για τα 200 χρόνια από το 1821

Θα μπορούσαν να είναι στην ίδια κυβέρνηση -παρεούλα- ο ένας υπουργός ή και αντιπρόεδρος ακόμα -καθώς γνωρίζει καλά τη… θέση, την έχει «παίξει» και με δύο άλλους πρωθυπουργούς- στην κυβέρνηση του άλλου, αφού τα βρίσκουν μεταξύ τους. Δεν είναι ακόμα, αλλά τίποτε δεν αποκλείεται στο μέλλον… Ταιριάζουν και στο θέμα των Σκοπίων, αφού διαφώνησαν και οι δύο όταν υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, την αποδέχτηκαν όμως μετά το 2019, σαν έτοιμοι από καιρό…

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο λόγος, που χθες συμμετείχαν σε διαδικτυακή συζήτηση με τον καθηγητή του Harvard Daniel Ziblatt, την οποία διοργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος με θέμα «200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδος: Από το ιδεώδες στην πράξη της δημοκρατίας τότε και τώρα». Τη συζήτηση συντόνισε ο γνωστός για τις εθνομηδενιστικές απόψεις του καθηγητής και βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος είχε δηλώσει το 2018 ότι «όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!».

Η συμμετοχή τους στην εκδήλωση προκάλεσε συζητήσεις, πρώτον, γιατί ο κ. Βενιζέλος έχει εκφραστεί θετικά για τη σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεύτερον, γιατί το όνομά του συχνά «παίζει» για συμμετοχή στην κυβέρνηση -ένα ενδεχόμενο, βέβαια, που ο ίδιος έχει απορρίψει, καθώς έχει πολλές φορές πει ότι δεν τον ενδιαφέρουν το σημερινό κομματικό σκηνικό και η συμμετοχή του σε αυτό (σ.σ.: έχει κόψει κάθε επαφή με το ΚΙΝ.ΑΛ.)- και, τρίτον, γιατί ο πρωθυπουργός βρήκε ακόμα μία ευκαιρία να προσεγγίσει τον κεντρώο χώρο που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του οποίου βρίσκονται ήδη στην κυβέρνησή του. Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του χαρακτήρισε την πορεία της Ελλάδας από το 1821 έως σήμερα ένα μεγάλο success story. Είπε ακόμα ότι η χώρα μπορεί να υπερβεί -με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών εργαλείων- τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση λόγω πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα