Ο Κυριακός Μητσοτάκης ευλογεί τον πολιτικό γάμο των γκέι

Συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπία των ΛΟΑΤΚΙ+ και παρέλαβε έκθεση με προτάσεις τους

Τα… αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ παρέδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε την έκθεση, στην οποία περιλαμβάνεται πλήθος «προτάσεων», μεταξύ των οποίων ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, η ειδική μεταχείριση όσων μεταναστών δηλώνουν ΛΟΑΤΚΙ, η «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», η περαιτέρω διάχυση των νέων θεωριών περί φύλου στην εκπαίδευση, αλλά και η δημιουργία ειδικού μόνιμου μηχανισμού που θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης της συγκεκριμένης ατζέντας μέχρι το… 2023!

Από ό,τι φαίνεται, ο πρωθυπουργός έτεινε ευήκοον ους, ενώ το ζήτημα του πολιτικού γάμου θα είναι το πρώτο μέρος της «ατζέντας» που θα υλοποιηθεί. Τώρα, εάν η κυβέρνηση θέλει να «προλάβει» τον ΣΥΡΙΖΑ, που το τελευταίο διάστημα αναδεικνύει το θέμα, ή θα επιχειρήσει πάνω σε αυτό το… καίριο πρόβλημα να οικοδομήσει «συναίνεση» είναι κάτι που μένει να το δούμε. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει ερώτηση στην κυβέρνηση σχετικά με τις νέες μορφές «γονεϊκότητας», κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται εάν η υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων θα έλθει αμέσως ή με κάποια απόσταση από τον πολιτικό γάμο. Πάντως, ο ιδιότυπος ανταγωνισμός μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου για το ποιος θα είναι πιο… δικαιωματιστής μέχρι στιγμής συνεχίζεται, την ίδια στιγμή που ο κόσμος καίγεται, με τη χώρα να βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι.

Στη συνάντηση, εκτός του πρωθυπουργού και του προέδρου της επιτροπής Λίνου – Αλέξανδρου Σισιλιάνου, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) και εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ταυτότητας φύλου Μαρίνα Γαλανού, η πρόεδρος της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο ΜΚΟ» Στέλλα Μπελιά και ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης Απόστολος Καραμπαΐρης. Φυσικά, από αυτήν δεν θα μπορούσαν να λείπουν και ο Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά και ο γ.γ. Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα