Σε ρόλο… ηλεκτρολόγου ο Μητσοτάκης και απίστευτες συμβουλές της Βόζεμπεργκ για την αποφυγή μπλακάουτ

Οι ζέστες έσφιξαν… Μητσοτάκη – Βόζεμπεργκ

Το ότι έχει χαθεί η… μπάλα στην κυβερνώσα παράταξη είναι γνωστό και καθημερινά διαπιστωμένο. Αλλά ότι θα φτάσουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθεια να υπερασπιστούν την κυβερνητική πολιτική, να προτείνουν να μη χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά φούρνους, πλυντήρια και θερμοσίφωνες, συστήνοντας παράλληλα να παραγγέλνουμε έτοιμο φαγητό απέξω για να αποφύγουμε τις διακοπές ρεύματος, πραγματικά είναι πρωτάκουστο.

Είναι η πρόταση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Ελίζας Βόζεμπεργκ, η οποία αντέδρασε με… οργή σε όσα λέγονται για την απουσία σχεδίου σχετικά με την επάρκεια ρεύματος. Τι έγραψε στο twitter; Διαβάστε και κρίνετε: «Ερώτηση ρητορική: Δηλαδή αν τρεις μέρες δεν βάλουμε πλυντήριο και δεν μαγειρέψουμε κα αρκεστούμε σε σαλάτα, φρούτα, χυμούς και σάντουιτς ή παραγγείλουμε μια πίτσα, ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;;; Έλεος πια!» Ναι, το έγραψε ακριβώς έτσι η κυρία Βόζεμπεργκ. Αντί να βρεθεί λύση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να περιοριστεί ο κίνδυνος για διακοπή της ηλεκτροδότησης, παραπέμπει ακόμη μία φορά στην ατομική ευθύνη, όπως πράττει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε ρόλο… ηλεκτρολόγου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης χθες το πρωί ζήτησε «να περιορίσουμε τη ζήτηση (ρεύματος) κυρίως τις ώρες αιχμής.

Ποιες είναι οι ώρες αιχμής: Οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6-7 το απόγευμα μέχρι τις 10-11 το βράδυ», όπως σημείωσε, σε ακόμα μία ουσιαστικά ομολογία αποτυχίας διαχείρισης του προβλήματος. Πρότεινε δε «να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, ειδικά το βράδυ, τις ώρες μεταξύ 7 και 10, και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες».

Οι πρωθυπουργικές συστάσεις δεν έμειναν ασχολίαστες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που εξέδωσαν καυστικές ανακοινώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα