Μοιράζουν λεφτά! Διαφημιστικό πακέτο 175.900 € για τον… Οργανισμό Αγορών και Αλιείας

Μοιράζουν με τη σέσουλα λεφτά για… ΜΜΕ!

Πάνω στις φλόγες και στα αποκαΐδια, και ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν γνωρίσει την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογράφει επικοινωνιακά πακέτα αδικαιολόγητου ύψους σε κρατικούς οργανισμούς, προκειμένου προφανώς στη συνέχεια να κατευθύνουν χρήματα σε μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τη ρητορική της.

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, στις 6 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που οι πυρκαγιές κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους στην Αττική, στην Εύβοια και την Ηλεία, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Ιωάννης Μαστρογεωργίου ενέκρινε επικοινωνιακό πακέτο ύψους 175.900 ευρώ στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Η «δημοκρατία» είχε από τον περασμένο Φεβρουάριο επισημάνει πως ο συγκεκριμένος οργανισμός, ο οποίος εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή τον Αδωνι Γεωργιάδη, και το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή τον Μάκη Βορίδη, τροφοδοτεί με χιλιάδες ευρώ ειδικώς την εφημερίδα «Παραπολιτικά», που εκδίδεται από τον Γιάννη Κουρτάκη (τον φίλο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη) και η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο της αλιείας. Εκτός κι αν ο οργανισμός αγοράζει εφημερίδες για να τυλίγουν στις αγορές τα ψάρια!

Η «δημοκρατία», μάλιστα, είχε δημοσιεύσει δύο αναθέσεις του οργανισμού προς την εφημερίδα «Παραπολιτικά» για διαφημιστικές καταχωρίσεις. Στη μία εξ αυτών, με ημερομηνία 01/12/2020, δεν αναγραφόταν καν η συνολική αμοιβή που θα λάμβανε η εφημερίδα, παρά μόνο η αιτιολογία της ανάθεσης. Εν ολίγοις, έμοιαζε σαν ο οργανισμός να είχε υπογράψει προς τα «Παραπολιτικά» «λευκή επιταγή».

Η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει, τέλος, πως για τον οργανισμό, στον οποίο τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2019 ως διευθύνων σύμβουλος ο Απόστολος Αποστολάκος, έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακοδιαχείριση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αυτές, πολλές από τις πράξεις αναθέσεων που έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια καταστρατηγούν τον σχετικό νόμο για τις Δημόσιες Συμβάσεις Εργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (ν. 4412/2016), αφού εμφανίζουν σωρεία κατατμήσεων, προκειμένου να περάσουν χωρίς διαγωνιστική διαδικασία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε για την ιστορία πως ο κ. Βορίδης, ο ένας δηλαδή εκ των δύο υπουργών που εποπτεύουν τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, ο οποίος ήταν (είναι ακόμη;) και νομικός σύμβουλος των «Παραπολιτικών», είναι παράλληλα και ο υπουργός που, όπως αποκάλυψε χθες επίσης η «δημοκρατία», «πάγωσε» τα 600 ευρώ άμεσης βοήθειας που ο ίδιος είχε εξαγγείλει για τους πυροπλήκτους.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πού θα κατευθυνθούν τα 175.900 ευρώ τα οποία εγκρίθηκαν στον οργανισμό που εποπτεύει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα