Η Λάρισα τίμησε με λαμπρότητα την απελευθέρωσή της από τη γερμανική κατοχή (βίντεο-φωτ.)

Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο – «Η δημοκρατία και η ειρήνη δεν είναι δεδομένες», το μήνυμα του Θανάση Μαμάκου

Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθερία»

Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο – «Η δημοκρατία και η ειρήνη δεν είναι δεδομένες», το μήνυμα του Θανάση Μαμάκου

Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, η Λάρισα τιμά σήμερα, την 82η επέτειο της απελευθέρωσής της από τη γερμανική Κατοχή, που σηματοδοτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1944.

Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαρισαίων, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πολιτών. Η πομπή, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, ξεκίνησε από το Δημαρχείο και κατευθύνθηκε στο Ηρώο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου, ενώ η τελετή ολοκληρώνεται με την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το μήνυμα του Θανάση Μαμάκου

Στο μήνυμά του για την επέτειο, ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος υπογράμμισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της διατήρησης των αξιών για τις οποίες αγωνίστηκαν οι Λαρισαίοι. “Σήμερα, η επέτειος της Απελευθέρωσης μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία, η δημοκρατία και η ειρήνη δεν είναι δεδομένες. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο πόλεμος, η βία και ο αυταρχισμός εξακολουθούν να δοκιμάζουν τον κόσμο μας. Ογδόντα δύο χρόνια μετά, η Λάρισα θυμάται. Τιμά εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της και κρατά ζωντανή την παρακαταθήκη τους”, ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μαμάκος.

“Τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τιμούμε μια γενιά που δε συμβιβάστηκε ούτε με τον φασισμό, ούτε με την ανελευθερία. Ή ιστορία μας καλεί να χτίσουμε το μέλλον καλύτερα, να πιστέψουμε στην Ελευθερία, να τη μετατρέψουμε σε πράξη, κυρίως να δώσουμε την ελπίδα για μια νέα προοπτική στους νέους μας”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Μαρία Γαλλιού.

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Καρυπίδης τόνισε πως “είναι μια μέρα που αξίζει να θυμόμαστε, να τιμούμε και να αναφέρουμε στα παιδιά μας. Χρόνια πολλά με αγωνιστικότητα και πίστη στο καθήκον κυρίως για την πατρίδα”.

“Η Λάρισα σαν σήμερα ένιωσε ξανά ελεύθερη. Στη σημερινή εποχή πρέπει να κρατήσουμε το μήνυμα αυτών των ανθρώπων που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για να παραμένουμε ελεύθεροι και να αγωνιζόμαστε για υψηλά ιδανικά, όπως η άδολη φιλοπατρία και η Δημοκρατία”, δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας της Νίκης Γιώργος Ρούντας.