Ο Οικονόμου άφησε ακάλυπτο τον Χρυσοχοΐδη

Εκτεθειμένο και ακάλυπτο άφησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς δεν απάντησε στην ερώτηση εάν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη…

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης και είμαστε επικεντρωμένοι μόνο σε αυτήν» είπε γενικά και αόριστα ο κ. Οικονόμου, δημιουργώντας σοβαρό θέμα για τον υπουργό, καθώς η απάντηση αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση, λόγω των καταστρεπτικών πυρκαγιών, στον επόμενο ανασχηματισμό.

Ανασχηματισμός

Ο κ. Οικονόμου για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού παρέπεμψε στον πρωθυπουργό, ωστόσο είπε με νόημα πως οι αλλαγές την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν ανασχηματισμός.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε λάθη που έγιναν στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, όταν όμως ρωτήθηκε ποια είναι αυτά ξαναείπε πως «τώρα είναι η ώρα της μάχης».

Επίσης, εισήγαγε δύο νέες… θεωρίες για την αδυναμία κατάσβεσης των πυρκαγιών:

• Η πρώτη, ότι πρόκειται για ακραία φαινόμενα και πυρκαγιές με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. «Οι συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας δημιούργησαν ένα υπόβαθρο. Έπρεπε να είχαν γίνει από 10ετίες παρεμβάσεις στα δάση, που δεν έγιναν, και είχαμε φαινόμενα πρωτόγνωρα» είπε.

• Η δεύτερη, ότι «οι επιδόσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα είχαν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες στον κόσμο». Επί της ουσίας, μας είπε πως η κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά τον πήχη και τώρα πέρασε από κάτω…

Για το ενδεχόμενο προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας από το Αφγανιστάν είπε πως «οι δυνάμεις αποτροπής είναι σε απόλυτη εγρήγορση σε όλες τις πύλες εισόδου. Δεν θα επιστρέψουμε σε σκηνές 2015, ούτε σε πύλες εισόδου ούτε σε σιδηροδρομικές γραμμές ούτε στους αστικούς ιστούς… Η Ελλάδα δεν θα ξαναϋπάρξει ξέφραγο αμπέλι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα