Ο «σουλτάνος» ονειρεύεται κατάκτηση της Θεσσαλονίκης

Νεοθωμανικό ντελίριο από απόστρατο αναλυτή, την ώρα που ο Μητσοτάκης μιλά για ευθυγράμμιση συμφερόντων με τον Ερντογάν

Τη Θεσσαλονίκη βάζουν Τούρκοι «απόστρατοι αναλυτές» στο στόχαστρό τους, ως «έπαθλο» σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ξεπερνώντας κάθε όριo.

Εθισμένοι εδώ και χρόνια στις προκλητικές συμπεριφορές αυξάνουν συνεχώς την ένταση, θέλοντας να δημιουργήσουν στους Τούρκους πολίτες την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα είναι ένας εύκολος στόχος για την Τουρκία και να ενισχύσουν τις φαντασιώσεις αναβίωσης του οθωμανισμού, περνώντας κάθε κόκκινη γραμμή.

Την ίδια, λοιπόν, στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει «γλύκες» στον Ταγίπ Ερντογάν, φτάνοντας μέχρις του σημείου να μιλά για ευθυγράμμιση συμφερόντων με τον Τούρκο «σουλτάνο», στο CNN Turk παρουσιάζονται… σχέδια επί χάρτου για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό στρατό.

Συγκεκριμένα, ο απόστρατος και αναλυτής Ερντογάν Καρακούς κατά τη διάρκεια «ανάλυσης» σχετικά με το πώς επηρεάζεται η Τουρκία από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας είπε ξεκάθαρα: «Η Ελλάδα παρέδωσε τον εαυτό της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και, καθώς παραδόθηκε, παραχώρησε 20 βάσεις. Φυσικά, η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι πλήρως για να μπλοκάρουν τη χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας.

Δηλαδή, τα δικά μας επιχειρησιακά σχέδια είναι σαφή. Τόσο απλά. Σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση με την Ελλάδα και αν, παρά το ότι δεν το θέλουμε, υποχρεωθούμε να εισέλθουμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, ο στόχος των χερσαίων δυνάμεων μας θα είναι η Θεσσαλονίκη. Τόσο απλά».

Πέραν όμως από την ενόχληση των Τούρκων από τις συμφωνίες της χώρας μας με τις ΗΠΑ, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει κανείς ότι στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου καλλιεργείται συνεχώς και με συνέπεια η εικόνα της Ελλάδας ως εύκολου θύματος της Τουρκίας, έτσι ώστε οι Τούρκοι πολίτες να στηρίζουν την προκλητική συμπεριφορά της ηγεσίας τους.

Την ίδια, μάλιστα, στιγμή ανερυθρίαστα τα τουρκικά μέσα βάλλουν κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, επειδή τόλμησε να φωτογραφηθεί με ελληνική σημαία στο Καστελόριζο στις εορτές για την απελευθέρωση του νησιού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα