Στέλνουν τον Αρκουμανέα σε αναγκαστικές …διακοπές!

Αποπέμπεται άρον άρον ο μοιραίος πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Το πουλέν του Κικίλια θα «μετακομίσει» στο υπουργείο Τουρισμού

Όπως όλα δείχνουν, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ όπως του αξίζει, δηλαδή κακήν κακώς και πλήρως… αυτογελοιοποιημένος! Πώς αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο ενός οργανισμού καθοριστικού για τη δημόσια υγεία, όπως ο ΕΟΔΥ, ο οποίος αφήνει να διαρρεύσει ότι ετοιμάζεται να καταθέσει την παραίτησή του εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας για να κάνει… διακοπές στο υπουργείου Τουρισμού.

Ένας κακοπροαίρετος, βέβαια, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την πρόθεση του Παναγιώτη Αρκουμανέα λογική συνέχεια των πραγμάτων, καθώς εδώ και πάρα πολύ καιρό ο μοιραίος άνθρωπος της πανδημίας βρίσκεται σε διάθεση… καλοκαιρινών διακοπών, αφήνοντας «ακέφαλο» τον ΕΟΔΥ! Βέβαια, κατά πολλούς εντός του οργανισμού και του υπουργείου Υγείας η απουσία του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τη διοίκηση του ΕΟΔΥ ήταν ένα «δώρο Θεού», καθώς ήταν «μετρ» στις γκάφες και τις άστοχες αποφάσεις, εκθέτοντας πολλές φορές τον οργανισμό και το υπουργείο στην κριτική της αντιπολίτευσης. Για τους καλά γνωρίζοντες, ωστόσο, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν παραιτείται, αλλά… αποπέμπεται άρον άρον από το υπουργείο. Και αυτή την επιλογή δεν μπορούμε παρά να την πιστώσουμε στα θετικά του νέου υπουργού Υγείας.

Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας θα είχε οδηγηθεί σε παραίτηση με συνοπτικές διαδικασίες όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλούς μήνες. Οταν είσαι πρόεδρος του ΕΟΔΥ και αποτυγχάνεις παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, στην επιδημιολογική επιτήρηση και στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα, τότε η παραίτηση είναι μονόδρομος. Τα πράγματα, όμως, στην περίπτωση του Παναγιώτη Αρκουμανέα ήταν τελείως διαφορετικά για πολλούς μήνες. Για ανεξήγητους λόγους, παρά τις απανωτές αστοχίες, η ηγεσία των Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη επέμενε να ποντάρει πάνω στον επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, η έλευση των Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα έφεραν μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Υγείας και μία εκ των σημαντικότερων φαίνεται πως είναι και η απομάκρυνση του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο ίδιος μπορεί να αφήνει να διαρρεύσει πως παραιτείται, όμως τα πράγματα φαίνεται πως είναι τελείως διαφορετικά και ο Θάνος Πλεύρης είναι αυτός που αποφάσισε να «ξεμπερδέψει» με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ. Αν κάποιος νομίζει πως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική ζωή και τον δημόσιο βίο, αποδεχόμενος πως απέτυχε παταγωδώς στο υπουργείο Υγείας, θα διαψευστεί με πανηγυρικό τρόπο.

Άλλωστε, ο ίδιος αφήνει να διαρρεύσει πως παραιτείται, ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για το υπουργείο Τουρισμού. Εκεί θα τον περιμένει ο Βασίλης Κικίλιας, ο άνθρωπος δηλαδή που τον τοποθέτησε επικεφαλής του ΕΟΔΥ και ο οποίος φέρεται ότι θέλει να τον… κάνει μεταγραφή και να συνεργαστούν ξανά. Σε πολλούς μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά, δυστυχώς, είναι πραγματικό και ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι «άριστοι» το κράτος και την πολιτική. Σε οποιοδήποτε άλλο δυτικό κράτος αν ακουγόταν ότι εν μέσω πανδημίας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εγκαταλείπει το πόστο του για να πάρει… χαλαρό πόστο στο υπουργείο Τουρισμού θα είχε γίνει ξεσηκωμός και σίγουρα αυτός ο άνθρωπος θα ήταν δακτυλοδεικτούμενος. Όμως, στην Ελλάδα του 2021 τα πράγματα είναι διαφορετικά και είναι απλά… Τρίτη!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα