Στον Άρειο Πάγο τα πλαστά έγγραφα του Μιωνή!

Επιστολή στον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα από τον εκδότη της δημοκρατίας Ιωάννη Φιλιππάκη για τα έγγραφα που ξεσκεπάζουν τον Ελληνοϊσραηλινό

Eπιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα απέστειλε ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης στις 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερώσει τις δικαστικές Αρχές για τα έγγραφα, που βρέθηκαν στην κατοχή της εφημερίδας μας και αποδεικνύουν με τον πλέον καταλυτικό τρόπο την πλαστογραφία που διενεργήθηκε από τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή φόρων, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ο στενός φίλος και συνεργάτης του Σταύρος Παπασταύρου μέσω της υπεράκτιας εταιρίας STABRI LIMITED.

Η ενημέρωση του αξιότιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κρίθηκε αναγκαία καθώς ο εκδοτικός μας όμιλος διατηρεί πάντοτε απαρέγκλιτη πίστη στη Δικαιοσύνη και στο έργο των Ελλήνων εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών.

Ασφαλώς στην επιστολή περιλαμβάνονταν, ως συνημμένα, και τα έγγραφα, αποσπάσματα των οποίων είχαν δημοσιευτεί στη «δημοκρατία» στις 14 και τις 15 Σεπτεμβρίου, στοιχειοθετώντας το σχετικό ρεπορτάζ. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μας ήταν συγκλονιστικές και δυστυχώς αφήνουν εκτεθειμένους όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν να υιοθετήσουν τη θεωρία περί σκευωρίας για μικροπολιτικούς -και όχι μόνο- λόγους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας παρέλαβε έγγραφα από τη δικαστική συνδρομή που είχε φτάσει στη χώρα μας από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, τα οποία αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι:

• Ο Σάμπυ Μιωνής ζήτησε από τη διαχειρίστρια εταιρία της STABRI LIMITED για πρώτη φορά εταιρική σφραγίδα τον Ιανουάριο του 2013. Ωστόσο, στον φάκελο της εταιρίας εμφανίζονται έγγραφα με εταιρική σφραγίδα που χρονολογούνται από το 2005, τα οποία προφανώς δημιουργήθηκαν -άρα πλαστογραφήθηκαν- μεταγενέστερα, ώστε να χτιστεί το αφήγημα πως η STABRI LIMITED δημιουργήθηκε από τον Σάμπυ Μιωνή το 2005 και ο Σταύρος Παπασταύρου απλά ορίστηκε εμπιστευματοδόχος από τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία.

Στόχος, φυσικά, ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου να διαφύγει των φορολογικών υποχρεώσεών του προς το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς ο Σάμπυ Μιωνής δεν ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδος και άρα δεν είχε αντίστοιχες υποχρεώσεις.

• Ο Σάμπυ Μιωνής απηύθυνε, επίσης το 2013, ερώτημα στη διαχειρίστρια εταιρία αν οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι αναγνωρίζουν την Πράξη Εμπιστεύματος και ζήτησε να του σταλεί ένα δείγμα. Δηλαδή, οκτώ χρόνια μετά την υποτιθέμενη υπογραφή της Πράξης Δήλωσης Εμπιστεύματος στην Κύπρο μεταξύ των κ. Μιωνή και Παπασταύρου ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας δεν είχε ιδέα ούτε πώς συντάσσεται ένα τέτοιο κείμενο ούτε αν γίνεται δεκτό από τον υπεράκτιο φορολογικό παράδεισο. Το γεγονός, προφανώς, αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο πως η πράξη που βρέθηκε αργότερα στον φάκελο ήταν προϊόν πλαστογραφίας.

Εξάλλου, ο κ. Φιλιππάκης επισήμανε ακόμη ότι ο Σάμπυ Μιωνής, όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε με αίτηση αγωγής στο Ισραήλ, η οποία απερρίφθη, ότι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που τον εκβίαζε και τον καταδίωκε ήταν ο σημερινός υπουργός της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης. Και, επίσης, πως, εκτός από τον κ. Βορίδη, στρεφόταν με ιδιαίτερο μένος και κατά του -επίσης σημερινού υπουργού- Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έσπευσε με πρωτοφανή δουλικότητα να τον υπερασπιστεί στη διαδικασία-παρωδία της Προανακριτικής της Βουλής. Σήμερα ο κ. Μιωνής έχει λησμονήσει εντελώς τόσο τον «ιστορικό» εχθρό του, κ. Βορίδη, καθώς τον έχει αντικαταστήσει στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης που τον εκβιάζει και τον καταδιώκει με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και τον κ. Πλεύρη. Ο κ. Φιλιππάκης υπενθύμισε, επίσης, στον αξιότιμο εισαγγελέα ότι ο Σάμπυ Μιωνής επανειλημμένως έχει καταγγείλει ακόμη και διεθνώς (!) την ελληνική Δικαιοσύνη ως αντισημιτική, χωρίς να έχει υποστεί γι’ αυτό κανέναν έλεγχο.

Παράλληλα, τον διαβεβαίωσε ότι η «δημοκρατία» δεν πρόκειται να πτοηθεί από τις μεθοδεύσεις του κ. Μιωνή, για τον οποίο οι αποκαλύψεις θα είναι και στο μέλλον πολλές και συγκλονιστικές.

H εφημερίδα μας έχει, εξάλλου, τη βεβαιότητα ότι ο γνωστός για την εντιμότητά του εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ενεργήσει τόσο σύμφωνα με την πολύχρονη διαδρομή του, ως άξιος εισαγγελικός λειτουργός, όσο και σύμφωνα με τις λαμπρές και όμορφες παραδόσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης. Παραδόσεις που την καθιστούν το μοναδικό ίσως καταφύγιο ελπίδας, πλέον, του Ελληνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κινούνται τάχιστα οι διαδικασίες της έρευνας για τις αυταπόδεικτες παρανομίες που έφερε στο φως η εφημερίδα μας. Παράλληλα, είναι απολύτως βέβαιο ότι έχει ήδη ενημερωθεί η ανακρίτρια της διαδικασίας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προκειμένου να συνεκτιμηθούν και να αξιολογηθούν τόσο τα στοιχεία όσο και η αξιοπιστία των κ. Μιωνή και Παπασταύρου και στην ανακριτική έρευνά της.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα