Το μεγάλο ξεκαθάρισμα – Πόρτα εξόδου και για Αρκουμανέα

Εκπαραθυρώθηκε και ο ανίκανος πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Παίρνουν σειρά και οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Με αυτή τη φράση θα μπορούσε κανείς να περιγράψει το ξήλωμα που επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου έναντι όλων όσοι ενεπλάκησαν με πρωταγωνιστικό τρόπο στη διαχείριση της πανδημίας. Ο χορός των αποχωρήσεων μπορεί να ξεκίνησε με τους δύο υπουργούς Υγείας (Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Κοντοζαμάνης) και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, παραμένει ωστόσο άγνωστο ποιους ακόμα περιλαμβάνει και μέχρι πού θα φτάσει.

Τελευταίο «θύμα» των εκκαθαρίσεων του κυβερνητικού γραφείου είναι ο μοιραίος άνθρωπος της πανδημίας, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος, έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου, πλήρωσε -πολιτικά- τις απίστευτες αστοχίες και τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον ΕΟΔΥ σε καιρό πανδημίας. Ενδεικτικό του γεγονότος πως ο άνθρωπος αυτός πολύ απλά… δεν έκανε είναι ότι στην επιστολή παραίτησής του, ενώ κάνει απολογισμό της θητείας του στον ΕΟΔΥ με τα πιο ωραία χρώματα, αποφεύγει να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους παραιτείται.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους. Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό -ας μου επιτραπεί-, θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας». Επομένως, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την αποχώρησή του, κάτι που καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για ατιμωτική καρατόμηση!

Μάλιστα, ο κ. Αρκουμανέας έδωσε ο ίδιος (και όχι το υπουργείο Υγείας) στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του, όπου ούτε εκεί αναφέρει τους λόγους της αποχώρησής του! Χαρακτηριστικό της συνολικής εκκαθάρισης στον ΕΟΔΥ από την κυβέρνηση είναι ότι μαζί με τον κ. Αρκουμανέα παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Κουρούσης.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν θα είναι αυτός που θα κλείσει την πόρτα. Επόμενος στόχος του Μαξίμου, κάτι που παραδέχτηκε εμμέσως και ο Γιώργος Γεραπετρίτης το Σάββατο το μεσημέρι, είναι η «ανασύνταξη» της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με στόχο την αποπομπή επιστημόνων που δεν πειθαρχούν στις εντολές, και τη δημιουργία μιας νέας ηγετικής ομάδας, η οποία θα συμβαδίζει πλήρως με τα κελεύσματα της κυβέρνησης.

Ο απολογισμός πάντως των «πετυχημένων» που διαχειρίστηκαν επί δύο χρόνια την πανδημία είναι τραγικός: Περίπου 15.000 θάνατοι από τον κορονοϊό, ένα σύστημα υγείας στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης, μηδενική επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού, μια επιτροπή λοιμωξιολόγων πλήρως απονομιμοποιημένη, ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που καθημερινά βυθίζεται από τις διαρκείς αντιφάσεις των επιστημόνων και των κυβερνητικών παραγόντων και, φυσικά, μια κοινωνία διχασμένη και διαιρεμένη. Όσο για τις διαρροές που έγιναν από κύκλους του κ. Αρκουμανέα για πιθανή αξιοποίησή του στο υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» πρόκειται απλώς για όνειρα θερινής νυκτός, αφού δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, που μάλλον «κάηκε» από τον πρώην συνεργάτη του και τώρα δεν θέλει να τον βλέπει ούτε… ζωγραφιστό.

Ενδεικτικό του ταπεινωτικού τρόπου που απομακρύνεται ο (ανίκανος) Αρκουμανέας είναι ότι η παραίτησή του δεν συνοδεύτηκε (όπως θα ήθελε) με την ανάληψη κάποιου νέου πόστου. Φεύγει κυριολεκτικά με τις κλοτσιές, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να… βολευτεί κάπου στο μέλλον.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα