Ανατροπές στο παρά πέντε με δύο νέους «μνηστήρες»

Κεγκέρογλου και Γερουλάνος δήλωσαν «παρών» για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς πρόθεση διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος εξέφρασαν οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Παύλος Γερουλάνος. Τα δύο στελέχη του Κινήματος Αλλαγής απέστειλαν χθες το απόγευμα, μια ανάσα πριν από την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, επιστολές προς την αρμόδια επιτροπή, ζητώντας να δοθεί παράταση για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. και δεξί χέρι της προέδρου του κόμματος, θεωρεί πιθανότατα πως θα καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στο «γεννηματικό μπλοκ» λόγω της απόσυρσης της Φώφης Γεννηματά, αν και οι κακεντρεχείς σχολίασαν ότι δεν αποκλείεται να επιθυμεί απλώς να μπλοκάρει μια ενδεχόμενη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη από τον πρώτο γύρο.

Σημειωτέον ότι προ δεκαημέρου ο Βασίλης Κεγκέρογλου «έβαλε φωτιά» στη συνεδρίαση της πολυσυζητημένης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές, ανάμεσά τους ο κ. Ανδρουλάκης, δεν έχουν πληρώσει τις συνδρομές 80 μηνών, καταγγέλλοντας ότι χρωστούν περί τα 56.000 ευρώ έκαστος.

Πάντως, πληροφορίες θέλουν το στενό περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά να αιφνιδιάζεται, ίσως ακόμη και να ενοχλείται, από την κίνηση του Βασίλη Κεγκέρογλου να διεκδικήσει την αρχηγία.

Όσο για τον Παύλο Γερουλάνο, υποστήριξε μέσω της επιστολής του με την οποία ανακοινώνει ότι ρίχνεται στην εσωκομματική κούρσα -ζητώντας κι εκείνος παράταση της προθεσμίας για τις υπογραφές- πως «κανείς δεν περισσεύει στην ιστορική αυτή εκλογική πορεία και κάθε νέα υποψηφιότητα θα βοηθήσει στο νέο ξεκίνημα, που όλοι επιθυμούμε».

Επιπροσθέτως, ο Παύλος Γερουλάνος προτείνει την επιμήκυνση της προεκλογικής διαδικασίας για να δοθεί η δυνατότητα πολιτικού διαλόγου με την κοινωνία. Τις τελικές αποφάσεις για την παράταση θα λάβει η εφορευτική επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ., που συνεδριάζει το πρωί. Προσώρας, πάντως, δεν φαίνεται ότι τίθεται θέμα αναβολής της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, οι οποίες αναμένεται να γίνουν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα