Ο Γιάννης Κουρτάκης προαναγγέλλει τα «συμβόλαια εξόντωσης»!

Ο εκδότης και φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη στοχοποιεί μέσα από δημοσιεύματα τις εκδοτικές επιχειρήσεις που πρέπει να… αφανιστούν και ακολουθούν επιλεκτικοί, στοχευμένοι και παράλογοι φοροέλεγχοι

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης προκύπτει τελικά πως είναι οι στοχευμένοι φορολογικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε εκδοτικές επιχειρήσεις που… ενοχλούν με τα ρεπορτάζ τους. Και προφανώς πρόκειται για ένα σχέδιο καλά ενορχηστρωμένο, αφού τα βήματα που ακολουθούνται είναι πάντοτε τα ίδια, ενώ η εκκίνηση δίνεται από μία συγκεκριμένη, συμπολιτευόμενη και δη φιλομητσοτακική εφημερίδα και τον εκδότη της, που στοχοποιεί μέσα από δημοσιεύματα τις επιχειρήσεις που πρέπει να… αφανιστούν.

Το κουβάρι ξεδίπλωσε, πριν από λίγες ημέρες, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης, αποκαλύπτοντας πως πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην επιχείρησή του, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην ΑΑΔΕ, η οποία, όμως, είχε περίεργα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της καταγγελίας, το οποίο έχει πλέον στην κατοχή του ο κ. Βαξεβάνης, έμοιαζε περισσότερο με κείμενο προς δημοσίευση, καθώς απηύθυνε ερωτήματα στον ίδιο και όχι στις φορολογικές Αρχές. Ο κ. Βαξεβάνης, όμως, υπενθύμισε στο αναγνωστικό κοινό και κάτι άλλο ενδιαφέρον.

Μία ανάρτηση, που είχε κάνει ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» Γιάννης Κουρτάκης, τον Μάιο του 2018, στην οποία ανέφερε: «Στη Ν.Δ. διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρηματοδότηση με “μαύρα” (λεφτά), εφημερίδας που συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι “επενδυτές” έχουν ένα κοινό. Είναι είτε υπόδικοι είτε καταδικασμένοι. Για να αθωωθούν πρέπει να στηρίξουν τις εφημερίδες που αποθεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα».

Μάλιστα, την ανάρτηση του εκδότη των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» είχε σχολιάσει εκείνη την ημέρα και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στη διάρκεια της προηγούμενης ΔΕΘ φωτογραφιζόταν με καμάρι δίπλα στον Γιάννη Κουρτάκη και τον φίλο του κι εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, γράφοντας: «Καλή τύχη σε σένα Κώστα… πώς το λέει ο Πολάκης ο φίλος σου “τικ τακ τικ τακ”».

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κουρτάκης προαναγγέλλει κάποιον έλεγχο ή απειλεί με κάποιου είδους έλεγχο ή προτρέπει τις Αρχές να κάνουν έλεγχο σε ανταγωνιστικό Μέσο Ενημέρωσης και οι «ευχές» του εισακούονται. Η εταιρία μας, ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε., από την οποία εκδίδεται και η εφημερίδα «δημοκρατία», καταγγέλλει ένα ακόμη πιο ύποπτο χρονικό, μιας σειράς προαναγγελθέντων φορολογικών ελέγχων, με αφετηρία τις σελίδες των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ». Μεθοδολογία που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κ. Βαξεβάνη.

Γιατί μπορεί οι πολιτικές φωνές της «δημοκρατίας» και του «Documento» να ηχούν από εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις, ωστόσο η εφημερίδα μας, πιστή στις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν θα πάψει ποτέ να στηρίζει την πιο βασική από αυτές, η οποία εξάλλου θεμελιώνεται και συνταγματικά στην παρ. 9 άρθρο 14, του Συντάγματος: Την πολυφωνία!

Και προφανώς, το θέμα εδώ δεν είναι οι φορολογικοί έλεγχοι αλλά οι επιλεκτικοί, στοχευμένοι, υποκινούμενοι και παράλογοι έλεγχοι, με μοναδικό κίνητρο την εξόντωση όσων διατυπώνουν διαφωνίες σε κυβερνητικές πρακτικές και δεν υποτάσσονται σε συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα.

Και φυσικά ο «ζήλος» που επιδεικνύουν οι φορολογικές Αρχές και οι εκπρόσωποί τους. Και μάλιστα εν μέσω της τεράστιας οικονομικής κρίσης που υφίσταται ο Τύπος τόσο από την εποχή των Μνημονίων όσο και της διαρκούσης ακόμα πανδημίας!

Το κουβάρι από την αρχή…

Ας αποτυπώσουμε επιγραμματικά, μέσα από συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τον τρόπο που κινήθηκε αυτό το σύστημα στην περίπτωση της δικής μας εκδοτικής επιχείρησης:

• Στις 28 Μαρτίου 2020, στη στήλη MEDIA, της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αναφέρεται πως το Δημόσιο έχει δείξει μεγάλη ανοχή στον όμιλο από τον οποίο εκδίδεται η «δημοκρατία».

• Στις 17 Απριλίου 2020, σε δισέλιδο δημοσίευμα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» υποστηρίζεται ότι η εταιρία μας έχει να ελεγχθεί πολλά χρόνια από τις φορολογικές Αρχές. Μάλιστα ο συντάκτης του κειμένου ασκεί έντονη κριτική πάνω στην αυθαίρετη υπόθεση, ότι «η ΑΑΔΕ ακολουθεί μια “ειδική” πολιτική» για τον εκδότη της «δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη.

• Στις 25 Απριλίου 2020, στη στήλη «πολιτικός καφές» που υπογράφει ο Γιάννης Κουρτάκης, φιλοξενείται θέμα με τίτλο: «Η ΑΑΔΕ και εκδότες που κουνούν το δάχτυλο». Σε αυτό, επαναλαμβάνεται, ως κοινό μυστικό μάλιστα (!), η ρητορική ότι οι φορολογικές Αρχές δείχνουν επιείκεια στον όμιλό μας, ενώ ο εκδότης των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» σχεδόν εκβιάζει τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ να μας… επισκεφτεί: «Δεν χρειάζεται καμία απολύτως (σ.σ. πιο επώνυμη) καταγγελία για να αρχίσει σχετική έρευνα από την ΑΑΔΕ του κ. Πιτσιλή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο εκδότης και φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

• Στις 11 Μαΐου του 2020 και εν μέσω πανδημίας (!), εκδίδεται τελικά εντολή φορολογικού ελέγχου της εταιρίας μας, από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) για τη φορολογική χρήση του 2014. Λες και οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμότησαν για να γίνει το… χατίρι του Γιάννη Κουρτάκη, προσγειώνοντας τα συγκεκριμένα κείμενα στα γραφεία των Αρχών.

Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

• Στις 23 Μαΐου 2020, σε δημοσίευμα στη στήλη MEDIA γίνεται λόγος για αδιευκρίνιστες φορολογικές παρατυπίες του ομίλου μας (;;;)

• Στις 27 Ιουνίου 2020 υποστηρίζεται, και πάλι μέσα από τη στήλη MEDIA, πως είναι επιβεβλημένος ο «έλεγχος στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Φιλιππάκη» αυτή τη φορά, «από την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος».

• Στις 10 Ιουλίου του 2020 εκδίδεται νέα εντολή φορολογικού ελέγχου για συναλλαγές της εταιρίας.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει και πάλι εδώ:

• Στις 18 Ιουλίου 2020 τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» προτρέπουν, σχεδόν με εκβιαστικό τρόπο, την πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί με τον όμιλό μας (!) Συγκεκριμένα, προτρέπουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υπό τον Γιάννη Βρούτση, αλλά και τη γενική γραμματέα κυρία Στρατινάκη, να ελέγξουν την επιχείρησή μας, ώστε κανείς να «μην μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει προνομιακή μεταχείριση των επιχειρήσεων Φιλιππάκη», γράφει και πάλι ανώνυμος συντάκτης.

• Στις 14 Αυγούστου 2020 αναγγέλλεται πανηγυρικά ότι μετά τις παραινέσεις των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», τα οποία άνοιξαν «τον ασκό του Αιόλου», αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε σχέση με τις οφειλές των media προς τους ασφαλιστικούς φορείς. Η εφημερίδα παροτρύνει την ΑΑΔΕ να ακολουθήσει την ίδια τακτική.

• Στις 5 Σεπτεμβρίου 2020 η εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη προτρέπει και πάλι τόσο τον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση όσο και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή να ασχοληθούν με τον όμιλό μας και να επανεξετάσουν το αίτημα που έχουμε υποβάλει να υπαχθούμε στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

• Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 κατακεραυνώνεται ξανά η δήθεν ανοχή που επιδεικνύουν στον όμιλό μας τόσο ο κ. Πιτσιλής όσο και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη.

• Στις 3 Οκτωβρίου 2020 κατακεραυνώνεται σύσσωμη η κυβέρνηση (!) για την ανοχή που δείχνει στην εκδοτική μας επιχείρηση.

• Στις 7 Νοεμβρίου 2020 γίνεται γενική αναφορά σε δήθεν προβληματισμό που έχουν οι Αρχές από τις οφειλές του ομίλου μας.

• Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 και πάλι εν μέσω καραντίνας (…) το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) εκδίδει και νέα εντολή ελέγχου της ΕΣΤΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ Α.Ε., αυτή τη φορά για τη φορολογική χρήση του 2015.

Μήπως, τελικά, αυτό που είναι περισσότερο αναγκαίο είναι η παρέμβαση ενός εισαγγελέα που θα διερευνήσει εάν όλα τα παραπάνω ενέχουν χαρακτηριστικά κακουργημάτων όπως ο εκβιασμός και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης;

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου υπάρχουν σχετικά στοιχεία, τα ονόματα των εντεταλμένων υπαλλήλων της φορολογικής Αρχής αλλά και οι «περίεργες» πολλές φορές ενέργειές τους και αποφάσεις τους.

Επίσης, οι εκφράσεις που πολλές φορές χρησιμοποιούν και οι οποίες θα μπορούσαν με σχετική ευκολία να χαρακτηριστούν από απειλητικές έως εκβιαστικές.

Άραγε ο πρωθυπουργός που έχει διατελέσει και εκδότης εφημερίδας, γνωρίζει αυτές τις μεθοδεύσεις; Τις υιοθετεί;

Διαβάστε επίσης: Ι. Φιλιππάκης: Μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα