Πανικόβλητο «αναμάσημα» από Μιωνή!

Κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, παρουσιάζοντας τα ίδια στοιχεία, αλλά σε άλλη… εκδοχή

Πανικόβλητη επανεμφάνιση έκανε χθες ο πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ», Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έλεγχε ή διαχειριζόταν περίπου το 55% των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιέχονταν σε αυτήν ως καταθέσεις 2.064 Ελλήνων (ιδιωτών και εταιριών) στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με διαρροές προς το δικαστικό ρεπορτάζ, ο -σε πλείστες υποθέσεις- ψευδομάρτυρας Μιωνής κατέθεσε υπόμνημα προς την αρεοπαγίτη-ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στο υπόμνημα, όπου αναμασώνται τα ίδια και τα ίδια, παρουσιάζεται νέα εκδοχή για μία συνάντησή του, τον Μάρτιο του 2006 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον τότε υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Πρόκειται για την πολλοστή εκδοχή για τα διαμειφθέντα, καθώς ο ίδιος ψευδομάρτυρας είχε καταθέσει διάφορες παραλλαγές τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2020 και στην κυρία Αλεβιζοπούλου τον Μάιο του 2021. Άγνωστο παραμένει αν, όπως συνήθιζε, κατείχε «μαγνητοφωνάκι» εντός του Μαξίμου, ηχογράφησε τον διάλογο και γιατί φοβάται να καταθέσει τη σχετική κασέτα.

Κατά τις ίδιες διαρροές, ο Σ. Μιωνής υποστηρίζει δευτερευόντως πως ο εκδότης της «δ» Ιωάννης Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος της Αλέξανδρος Τάρκας είχαν αναιρέσει τις προ ετών αποκαλύψεις της εφημερίδας μας για την εταιρία Stabri στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους (BVI) και τις συνδεόμενες καταθέσεις του συνεταίρου του Στ. Παπασταύρου. Είναι άγνωστο τι επικαλείται σχετικώς ο Σ. Μιωνής.

Ωστόσο, προφανέστατα, ο πανικός Μιωνή οφείλεται σε τρεις λόγους:

Πρώτον, στην αποκάλυψη της «δημοκρατίας» στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ότι ο Σ. Μιωνής προσπαθούσε, με επτά χρόνια καθυστέρηση, να καλύψει τα ίχνη του ιδίου και του Στ. Παπασταύρου, πλαστογραφώντας έγγραφα της εταιρίας Stabri. Τα έγγραφα δικαστικής συνδρομής από τα BVI προς την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι, το 2012 και 2013, ο Σ. Μιωνής υπέβαλε διάφορα ερωτήματα στην εταιρία των BVI που διαχειριζόταν τη Stabri. Μεταξύ άλλων, αν θα γίνει δεκτό ένα έγγραφο καταπιστεύματος στον κ. Παπασταύρου (που υποτίθεται ότι υπήρχε στο φάκελο της Stabri από το 2006) και αν ήταν δυνατόν να εκδοθεί για πρώτη φορά μια εταιρική σφραγίδα (που, πάλι, υποτίθεται ότι υπήρχε και χρησιμοποιείτο από το 2006). Ο κ. Φιλιππάκης, με αναφορά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ζήτησε να εξεταστούν τα νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την πλαστογραφία των Σ. Μιωνή και Στ. Παπασταύρου, κάνοντας κουρελόχαρτο το απαλλακτικό βούλευμα που προ μηνών εξασφάλισαν.

Δεύτερον, σε έγγραφο της ανάκρισης αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ότι ο Σ. Μιωνής, τουλάχιστον για τρεις οικονομικές χρήσεις (2001, 2002, 2003), ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδος, ενώ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για το αντίθετο και ότι τάχα τον συκοφαντούσε η «δημοκρατία». Στο ίδιο έγγραφο, επιβεβαιώνοντας πάλι τις αποκαλύψεις μας, σημειώνεται ότι οι Σ. Μιωνής και Στ. Παπασταύρου είχαν εταιρίες «κοινών οικονομικών συμφερόντων», διαψεύδοντας τους αντίθετους ισχυρισμούς των ιδίων και του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά που τους κάλυπτε.

Τρίτον, ο Σ. Μιωνής την τρέχουσα περίοδο προβληματίζεται για ορισμένες δραστηριότητές του στο εξωτερικό. Αναμένει το πόρισμα για μια σημαντική υπόθεση στις ΗΠΑ, καθώς και την εκκαθάριση μίας εταιρίας στη Βρετανία στην οποία έως πρόσφατα συμμετείχε.

Δικαστικές πηγές αναμένουν με ενδιαφέρον και πιθανή επανεμφάνιση του κ. Σαμαρά, καθώς η περάτωση της ανακριτικής διαδικασίας στον Αρειο Πάγο θα συνοδευθεί από συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την πολυετή ανάμειξή του στην υπόθεση Μιωνή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα