«Δίκη» Κατσίφα: Κατηγορούνται για διαφθορά και οι δύο Αλβανοί εισαγγελείς!

Ο Εμερόρ Κάσαϊ αναλαμβάνει υποθέσεις Βορειοηπειρωτών για να τους εκφοβίσει

«Μπουμπούκι» φαίνεται πως είναι και ο δεύτερος εισαγγελέας που είχε βαλθεί να βγάλει «αυτόχειρα» τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος στοιχειώνει ακόμα και από τον τάφο του το αλβανικό παρακράτος!

Οι ραγδαίες εξελίξεις από τη γείτονα αναφέρουν ότι, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Εισαγγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς SPAK κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα, ο οποίος επίσης «αυτοκτόνησε» τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και ο εισαγγελέας Αργυροκάστρου για υπόθεση διαφθοράς.

Ο εισαγγελέας Εμερόρ Κάσαϊ κατηγορείται για απόκρυψη 50.000 ευρώ σε δύο φορολογικές δηλώσεις το διάστημα 2000-2020. Η δίωξη αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσει -έστω και προσωρινά- εκτός Δικαιοσύνης τον συγκεκριμένο εισαγγελέα, ενώ το μέλλον του διαφαίνεται δυσοίωνο, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ… Ο ίδιος υποστηρίζει στην έφεσή του ότι είχε δανείσει σε γνωστό του το συγκεκριμένο ποσό το 2010 χωρίς συμβολαιογραφική πράξη, λόγω εμπιστοσύνης που του είχε. Ωστόσο, ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει ποινή κάθειρξης από τρία έως οκτώ έτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάσαϊ καταπιάνεται με Βορειοηπειρώτες λόγω θέσεως. Ο ίδιος είχε αναλάβει την υπόθεση ομογενούς που διαθέτει και ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8,5 ετών, με κατηγορίες για οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες εκδηλώσεις, διασπορά εθνοτικού μίσους και κυκλοφορία παράνομων κειμένων. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει στόχο να εκφοβίσει τους ομογενείς που διεκδικούν από τις αλβανικές Αρχές τα δικαιώματα που απορρέουν για την ελληνική μειονότητα στη χώρα, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που και η ίδια η Αλβανία έχει υπογράψει.

Υπενθυμίζεται ότι και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα αντιμετωπίζει δίωξη για «κατάχρηση εξουσίας» και «χρηματισμό». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τσάφκα έλαβε μέσω του δικηγόρου του κατηγορουμένου το ποσό των 3.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά προορίζονταν για τον ίδιο και το υπόλοιπο ποσό για τον δικαστή της υπόθεσης, με σκοπό την παύση συγκεκριμένης ποινικής δίωξης ή την έκδοση αθωωτικής απόφασης.

Ο ίδιος είχε βιαστεί να βάλει στο αρχείο την υπόθεση δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη Κατσίφα, μέσω μιας προκλητικής πρότασης, πέρα από κάθε λογική, στην οποία υποστήριζε ότι ο 35χρονος ομογενής αυτοπυροβολήθηκε… δύο φορές στην καρδιά και αυτοκτόνησε, χωρίς να εντοπίζει την παραμικρή εμπλοκή των κομάντος της αλβανικής αστυνομίας.

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι αντέδρασε έντονα στην πρόταση και την προσπάθεια κουκουλώματος και διέταξε τον περασμένο Οκτώβριο τη συνέχιση της έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα, που πλέον διώκεται, όπως και ο έτερος εισαγγελέας Εμερόρ Κάσαϊ. Τι θα γίνει με την υπόθεση Κατσίφα μετά τις εξελίξεις είναι άγνωστο, καθώς υποτίθεται ότι οι δύο εισαγγελείς με το καθεστώς δίωξης σε βάρος τους θα πρέπει να παραδώσουν το τελικό πόρισμα έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα