Διαμάχη στη Βουλή για τα μάτια… του Μαρινάκη

Καβγάς για τη διακοπή της παράστασης του Ζαραλίκου και το «Noor 1»

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Βουλή για τα μάτια του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή το πρόσφατο «ντου» σε θεατρική παράσταση, ενώ η κόντρα έφτασε μέχρι και την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1». Το οξύτατο επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης στηλίτευσε την εισβολή τραμπούκων – μπράβων και της γνωστής τηλεπερσόνας στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου την περασμένη εβδομάδα, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση να αναλαμβάνει τον ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή του εφοπλιστή.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη κατήγγειλε πως «ο κ. Μαρινάκης κυβερνά αυτόν τον τόπο, μαζί με τους άλλους ολιγάρχες! Έστειλε τους μπράβος του σε παράσταση! Το μήνυμα Μαρινάκη σε Ζαραλίκο ήταν ότι αν δεν συμμορφωθεί, το επόμενο βήμα θα είναι αλλιώς! Και ξέρετε από την υπόθεση “Νoor 1” πως το εννοεί ο κ. Μαρινάκης», προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος ανέφερε: «Όταν κατηγορούμε πολίτες, να παρουσιάζουμε στοιχεία.

Αλλιώς, τους στοχοποιούμε και διαστρεβλώνουμε την εικόνα». Η παρέμβαση Παπαθανάση δημιούργησε πλείστα όσα εύλογα ερωτήματα. Αρχικώς, είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης επέλεξε να παρέμβει για να υπερασπιστεί τον μεγαλοεπιχειρηματία, καθώς, ειδικώς εκ της θέσεώς του, όφειλε να είναι περισσότερο αντικειμενικός και να μη λογοκρίνει βουλευτές για χάρη του.

Επιπροσθέτως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός περιέγραψε λίγο πολύ τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως έναν απλό ανυπεράσπιστο πολίτη, μιλώντας για στοχοποίησή του και για απουσία στοιχείων, ενώ στην πραγματικότητα το βίντεο της διακοπής της παράστασης που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας. Πάντως, ο Κλέων Γρηγοριάδης επέμενε, ανταπαντώντας «άρετέ μου την ασυλία και να δείτε τι θα κάνω γω στον Μαρινάκη», ενώ στην αντιπαράθεση μπλέχτηκε και ο Σωκράτης Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ), ρωτώντας ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης για τη διακοπή της παράστασης. Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο Νίκος Παπαθανάσης περιορίστηκε στο να ζητήσει εκ νέου από τους βουλευτές «να μη στοχοποιούμε πολίτες στον ναό της δημοκρατίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα