Σοβαρές οι πρώτες κινήσεις του Ανδρουλάκη

Ο Κατρίνης επικεφαλής στο Κοινοβούλιο

Ευμενώς και ομόφωνα αποδεκτές έγιναν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής οι προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τη νέα διάταξη μάχης στη Βουλή. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε τις αλλαγές, ορίζοντας τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη πρόεδρο της Κ.Ο. προκειμένου να τον εκπροσωπεί στις προσεχείς κοινοβουλευτικές μάχες, τον έμπειρο Κώστα Σκανδαλίδη πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, με δεύτερη τη Νάντια Γιαννακοπούλου -φανατική ακόλουθο του Αν. Λοβέρδου– και τη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη γραμματέα της Κ.Ο. στη θέση του Βασίλη Κεγκέρογλου, με αναπληρωτή τον Γιώργο Αρβανιτίδη από τη Β’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος στις εσωκομματικές κάλπες συντάχθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόκειται, σε γενικές γραμμές, για ένα θετικό δείγμα γραφής, όπως το χαρακτήρισαν όλες οι πλευρές, με κινήσεις που σηματοδοτούν την ανανέωση, αλλά και την ενότητα, όπως είχαν προϊδεάσει συνεργάτες του προέδρου. Νωρίτερα στη σύντομη και χαμηλών τόνων ομιλία του ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Πήρα ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή να προχωρήσουμε ενωμένοι. Δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί έχουμε έναν κοινό στόχο, να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη. Η Κ.Ο. θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες».

Ο νέος πρόεδρος μοίρασε την κριτική του ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνθέτουν τα άκρα του ασταθούς διπολισμού, και έθεσε τις βασικές προτεραιότητες επισημαίνοντας: «Ξεκινάμε το αμέσως επόμενο διάστημα διαδικασίες αυτοοργάνωσης σε όλη την Ελλάδα. Θα δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοικτό, σύγχρονο, μακριά από πελατειακές νοοτροπίες. Αυτή η προσπάθεια θα φέρει ισχυρά ψηφοδέλτια, ώστε να δώσουμε τη μάχη των επόμενων εκλογών. Στους ανθρώπους που συμμετείχαν θα προστεθούν και άλλοι, για να κάνουμε τη νίκη της παράταξης νίκη της πατρίδας. Να ανανεωθούμε, να διατηρήσουμε την πολιτική μας αυτονομία. Οφείλουμε αυτή την εντολή να τη σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ. Είναι ανάγκη να κινηθούμε χωρίς στεγανά».

Οι πρώτες κινήσεις της πλευράς Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν ότι δεν εφορμά με… ταλιμπανικές διαθέσεις. Στα κομματικά γραφεία σημειώνουν ότι δεν ζητήθηκε καν η παραίτηση του νυν γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος παραμένει στη θέση του τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Από το νέο έτος τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα δώσουν τη θέση τους στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση των συνεδριακών διαδικασιών που, σύμφωνα με το καταστατικό, αναμένεται να ολοκληρωθούν την προσεχή άνοιξη. Στη θέση του γενικού διευθυντή του κόμματος παραμένει ο πολύπειρος Νίκος Σαλαγιάννης, για πρόεδρος της ΚΟΕΣ και προσεχώς γραμματέας προαλείφεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να αποκτήσει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα