Σε αφασία το Μαξίμου, μοιράζει ευθύνες

«Καρφώνουν» την Αττική Οδό, τον περιφερειάρχη Πατούλη ακόμα και τους μετεωρολόγους!

Να αναζητήσουν τους… ενόχους όσον αφορά την παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του χιονιά που έπληξε την Αττική -και όχι μόνο αυτήν- προσπαθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμφανώς ζαλισμένα τα κυβερνητικά στελέχη, εξακολουθούν να ζουν στον δικό τους κόσμο, μακριά από την ωμή πραγματικότητα.

Με σπασμωδικές αντιδράσεις το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να αρνείται τις ευθύνες του, τις οποίες ψάχνει να μεταφέρει οπουδήποτε αλλού, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη δυσφορία στους πολίτες. «Προφανώς, πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά» αναγνώρισε μέσα από μια σειρά συνεντεύξεών του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Οπως είπε, «βρισκόμαστε ακόμη στην εξέλιξη της διαχείρισης της κατάστασης και το μείζον αυτή την ώρα είναι να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους και με ασφάλεια όλοι να πάνε στα σπίτια τους. Από εκεί και πέρα, προφανώς και υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ευθυνών που θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν».

Θέλησε δε να διαβεβαιώσει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ταλαιπωρία που έζησαν σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Αθήνα εν έτει 2022 οι συμπολίτες μας, που είναι εκεί ώρες, να μείνει έτσι και να μη δοθούν πάρα πολύ καθαρές εξηγήσεις σε όλα τα επίπεδα, από όλους, για το τι έφταιξε και τι έγινε».

Πάντως, φρόντισε να αφήσει αιχμές τόσο για την παραχωρησιούχο εταιρία της Αττικής Οδού (είναι τεράστιες οι ευθύνες της, είπε χαρακτηριστικά) όσο και στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, χωρίς να τον κατονομάσει: «Σε ό,τι αφορά στο γιατί έκλεισε η Μεσογείων, η Κατεχάκη και η Κηφισίας, το επόμενο διάστημα οφείλουμε όλοι να πάρουμε απαντήσεις από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για να έχουν μέριμνα, προκειμένου να μην κλείνουν οι δρόμοι αυτοί» σημείωσε.

Στο ίδιο, πάντως, κλίμα αναμένεται να διεξαχθεί και η σημερινή -έκτακτη- συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Δεν έχασε, εξάλλου, την ευκαιρία να τα βάλει και με τον… κακό μας τον καιρό, αλλά εμμέσως και με τους μετεωρολόγους, καθώς, όπως υποστήριξε, «προφανώς είχαμε ένα πάρα πάρα πολύ έντονο φαινόμενο, που μπήκε αιφνιδιαστικά και νωρίτερα στην Αθήνα με βάση τις προβλέψεις που υπήρχαν».

Ακόμα ένα αρνητικό πρόσωπο των ημερών, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως «η συγγνώμη της Πολιτείας δεν πρέπει να είναι προσχηματική» και υποστήριξε ότι «τώρα είναι η ώρα της μάχης και όχι του καταλογισμού των ευθυνών». Εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή «αποτράπηκε κάποιος τραυματισμός ή κάτι χειρότερο», προκαλώντας τους ταλαιπωρημένους χιλιάδες οδηγούς, ενώ σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση (έναν ακόμη τομέα στον οποίο η κυβέρνηση βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση) είπε ότι, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα διαθέσει η Πολιτική Προστασία δύο ελικόπτερα στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εντοπίσει σημεία βλαβών. Και ας περίμεναν και περιμένουν ακόμα πολλά νοικοκυριά να επανασυνδεθεί το ρεύμα στα σπίτια τους.

Ο κ. Στυλιανίδης γνωστοποίησε παράταση της αργίας και για σήμερα σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη, Εύβοια και Βοιωτία.

Την ίδια ώρα, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για το χάος στην Αττική Οδό, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες προχθεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα