Απελπισμένος και τοξικός ο Τσίπρας!

Με φτηνά ευφυολογήματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Μητσοτάκη να «μονομαχήσουν» στη συχνότητα του Σκάι

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον Σκάι ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε όλους τους λόγους για τους οποίους είναι δεύτερος. Εν μέσω αδικαιολόγητων χαριεντισμών και φτηνών ευφυολογημάτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την κριτική του στην κυβέρνηση και… κάλεσε τον πρωθυπουργό σε μονομαχία, λες και ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι υπόθεση πιστολέρο του Φαρ Ουέστ.

«Προκαλώ τον κύριο Μητσοτάκη, αντί να βάζει δημοσιογράφους του Σκάι να με ρωτάνε, να έρθει εδώ…Τον προκαλώ, αντί να παίζουμε πινγκ πονγκ, να έρθει εδώ να κουβεντιάσουμε. Στον σταθμό σας δεν ξέρω αν θα είστε εσείς ή αν θα είναι ο κύριος Αυτιάς, που τον αγαπάει πολύ» είπε με το γνώριμο -εκτός τόπου- χαμόγελό του.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι διαχειριστής της συμφοράς, κυριολεκτικά και μεταφορικά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές τώρα, «για να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και την κοινωνική συνοχή».

Για τον Πολάκη

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη, τον «άδειασε» άκομψα, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί κάθετα με τις αντιλήψεις που εκφράζουν αυτός κι άλλα στελέχη, αν και σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές. Την ίδια ώρα παραδέχτηκε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «επιβαρύναμε άδικα και δυσανάλογα τη μεσαία τάξη και το πληρώσαμε», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια, ρυθμίστηκε το χρέος και στηρίχτηκαν οι αδύναμοι. Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική που αποδυνάμωσε την παρέμβαση του κράτους, τη ΔΕΗ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα τσουνάμι ακρίβειας, που θα είχε χαρακτηριστικά μονιμότητας» σημείωσε.

Όπως είπε, νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες αντιμετωπίζουν πλέον υπαρξιακό πρόβλημα, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς, στο κόστος των καυσίμων και στις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα.

Κριτική

Ειδικά για τον Σκάι, δήλωσε πως θεωρεί ότι έχει έντονη άποψη, αλλά είναι δικαίωμά του. «Σχεδόν όλοι οι σταθμοί διαμορφώνουν μια μεροληπτική στάση», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άλλη άποψη», λέγοντας ο Σκάι έχει επιλέξει να λέει ότι έχει ταυτότητα και είναι δικαίωμά του. «Το πρόβλημα στη χώρα είναι ότι υπάρχει ένα έλλειμμα πλουραλισμού, δεν το χρεώνω σε σας, είναι μεγάλη συζήτηση για το πού χρεώνεται» διαπίστωσε.

Αναφερθείς ειδικά στη ΔΕΗ, είπε ότι είναι λάθος ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης ενέργειας με επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, που ο κόσμος δεν έχει καταλάβει.
«Σαν να επιδοτούν τα καρτέλ, την αισχροκέρδεια» σημείωσε. Αφού υπενθύμισε ότι στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ υπό δύσκολες συνθήκες και Μνημόνια δεν αύξησε ούτε ένα ευρώ τους λογαριασμούς ρεύματος και μείωσε τον ΦΠΑ στην ενέργεια στο κατώτερο επίπεδο, υποσχέθηκε πως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ξανά κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ανακτήσει τη δημόσια λειτουργία της.

«Καρφώνουν» τον Αλέξη τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης, επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή» σχολίασε επιθετικά το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Φυσικά και δεν περιμέναμε τη συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα στον Σκάι για να μάθουμε ότι η “προοδευτική” κυβέρνηση που επαγγέλλεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική πρόοδο. Η ιστορία έχει καταγράψει “τα έργα και τις ημέρες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, με τις προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής με τη Ν.Δ., αλλά και με την ψήφιση περίπου των μισών νομοσχεδίων της σημερινής κυβέρνησης» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Τρεις εβδομάδες πήρε στον κ. Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα που του έθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης στη Βουλή, για το αν “θα κοινωνικοποιηθεί η ΔΕΗ” με την περιβόητη “Προοδευτική Διακυβέρνηση”. Και η απάντησή του ήταν “όχι”, απάντηση που δεν την έδωσε στη Βουλή, αλλά στον Σκάι» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «για την Αττική Οδό, παρεμπιπτόντως, ακόμα δεν έχουμε ακούσει κουβέντα, βέβαια, καθώς τα ευκόλως εννοούμενα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραλείπονται».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα