To φάντασμα του Βγενόπουλου στην υπηρεσία των… προθύμων

Στη δημοσιότητα συνομιλία του 2016 (!) με επιχειρηματία, φίλη του Σαμαρά, που στοχοποιεί χωρίς αποδείξεις τη Θάνου

Νέα πολιτική ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε χθες, μετά τη δημοσίευση ηχητικής συνομιλίας του 2016, του Ανδρέα Βγενόπουλου με μια επιχειρηματία (φίλη του Σαμαρά), η οποία υποστηρίζεται ότι λειτουργούσε για λογαριασμό της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, ζητώντας του χρήματα με τη μέθοδο του «βιβλίου».

Ουσιαστικά πρόκειται για την καταγγελία που είχε κάνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος τον Μάιο του 2016 (λίγους μήνες αργότερα απεβίωσε), σύμφωνα με την οποία είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά (για δωροληψία υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού, εμπορία επιρροή, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος), αναφέροντας τη Βασιλική Θάνου, αλλά και φιλικό της πρόσωπο, ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση. Στο ηχητικό που δημοσίευσε η ιστοσελίδα iefimerida.gr ακούγεται ο επιχειρηματίας να μιλά για «βιβλίο», χρήματα και εκβιασμό, ενώ ενημερώνει τη συνομιλήτριά του για μία απόφαση που σκοπεύει να λάβει σε σχέση με την υπόθεση, ρωτώντας την εάν η ίδια προτίθεται να πει την αλήθεια. Oλα αυτά ήρθαν ξαφνικά στο φως 6 χρόνια μετά και ενώ καταρρέει με πάταγο η δήθεν σκευωρία Novartis.

Η ηχογραφημένη συνομιλία προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων. Η κυβέρνηση και το ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησαν εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αντιπερισπασμό. Η ίδια η κυρία Θάνου κάνει λόγο για αναμάσημα «άθλιας συκοφαντίας».

Η Ν.Δ. κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για την κυρία Θάνου, η οποία επί πρωθυπουργίας του έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή πρωθυπουργός,νομική του σύμβουλος και πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της προεδρίας της κυρίας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες; Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις» σημειώνει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αντιπερισπασμό με στοιχεία που έχουν εξεταστεί από το 2016. «Οσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

Στο μεταξύ, η Βασιλική Θάνου σε δήλωσή της αναφέρει ότι επιφυλάσσεται «για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίον όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Υποστηρίζει ότι «κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα ευρωπαϊκά όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξαιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των εισαγγελέων και των δημοσιογράφων που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη λίστα Λαγκάρντ». Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΝ.ΑΛ., κάνοντας λόγο για «δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Επίσης, ο γιος της κυρίας Θάνου, δικηγόρος Σπ. Χριστόφιλος, σε δήλωσή του αναφέρει ότι του έγινε κρούση για συνάντηση μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του ίδιου, την οποία αρνήθηκε και δεν πραγματοποίησε ποτέ. «Οι ίδιοι μετ’ επιτάσεως ήθελαν να κανονίσουν συνάντηση μεταξύ εμού και του Βγενόπουλου, πιθανόν για να επιδιώξουν κάποια βρομοδουλειά για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη, το λένε τρεις ή τέσσερις φορές στη συνομιλία κι εγώ αρνήθηκα επανειλημμένα και δεν την πραγματοποίησα ποτέ» αναφέρει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα