«Ψυχρός πόλεμος» Ελλάδας – Ρωσίας!

Οι ατυχείς χειρισμοί της Αθήνας, και η προκλητική και θρασύτατη επίθεση από τη Μόσχα οδηγούν σε οριστικό διαζύγιο…

Οριστικό «διαζύγιο» με εντολή απευθείας από το Κρεμλίνο και τον Πούτιν μπαίνει στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, καθώς η επιλογή της ρωσικής πλευράς να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της χώρας μας διαμορφώνει μια νέα, μελανή σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Οπως φαίνεται, οι ατυχέστατοι και διπλωματικά άγαρμποι χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν ολέθριο αποτέλεσμα και εξόργισαν τους Ρώσους, που βρήκαν ευκαιρία για επίδειξη θράσους. Η ελληνική πλευρά είχε κάθε συμφέρον να προλάβει τέτοιες εξελίξεις και να κρατήσει με κάθε τρόπο ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Δεν το έπραξε και τώρα υφίσταται τις επιπτώσεις, που σε βάθος χρόνου θα φανεί πόσο σοβαρές θα είναι. Πρόκειται αναμφίβολα για μια αποτυχία!

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα επέλεξε να στοχοποιήσει τη χώρα μας ανάμεσα σε όλες όσες αποφάσισαν να στείλουν οπλισμό στην Ουκρανία -έπειτα από προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- με ένα «κατεβατό» 500 λέξεων, που θυμίζει συμπεριφορά επάρχου σε αποικία του προηγούμενου αιώνα.

Επιδεικνύοντας θράσος η κυρία Ζαχάροβα κατηγόρησε τη χώρα μας για μια «άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για τη δυσφήμηση της πολιτικής της Ρωσίας», σαν να έπρεπε το τι λέγεται στην Ελλάδα να έχει την «έγκριση» του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχάροβα, «ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της – κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για “απρόκλητη επίθεση” εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο “μαζική εισβολή”». Φράσεις με τις οποίες είναι σαφές ότι «στο κάδρο» μπαίνει όχι μόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, της οποίας οι άστοχες δηλώσεις επεξέτειναν το πρόβλημα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Η κυρία Ζαχάροβα συνέχισε, υπενθυμίζοντας τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ «και των δορυφόρων τους. Οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις ταρακουνούν τον κόσμο όλες τις τελευταίες δεκαετίες – οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας το 1999, οι επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν. Κανείς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του για τις τεράστιες θυσίες και τα βάσανα των λαών αυτών των χωρών».

Στην ανακοίνωση γίνεται σαφής αναφορά στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, αλλά και στη «σκόπιμη καταστροφή των διμερών δεσμών», καθώς, όπως σημειώνεται, «η Αθήνα υποστηρίζει ενεργά το καθεστώς κυρώσεων της Ε.Ε». Επίσης, γίνεται αναφορά και στη στάση των ΜΜΕ. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου σημείωσε πως «ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος -την κρίσιμη στιγμή- έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή», σε μια αποστροφή του λόγου η οποία έγινε αντιληπτή από αναλυτές ως έμμεση απειλή κατά της χώρας μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα