Η Ρωσία, η Οδησσός, και η άγνοια Μητσοτάκη!

Συγχαρητήρια στη Ρωσία μέσω… Ζελένκσι απηύθυνε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αφορμή την τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από την οποία αναφέρθηκε στον ρόλο της Οδησσού κατά το 1821.

«Συνομίλησα σήμερα, για ακόμα μία φορά, με τον πρόεδρο Zelenskyy. Τον ευχαρίστησα για τις ευχές του για την εθνική μας εορτή. Του θύμισα πόσο σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης έπαιξε η Οδησσός και συνολικά η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς, προφανώς, να λάβει υπ’ όψιν του ότι η Οδησσός τότε ανήκε στη Ρωσία, σημερινή αντίπαλο της Ουκρανίας!

Στο μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επέτρεψε τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού.

«Ο εορτασμός αυτός της εθνικής εορτής της Ελλάδας έχει γίνει παράδοση για τους κατοίκους της πόλης και το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και την ελληνική κοινότητα, κάθε χρόνο αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο παράρτημά του στην Οδησσό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα