Υπαινιγμοί για μυστική συμφωνία με την Τουρκία

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι και να υπαινίσσονται συμφωνίες μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας για θέματα που, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, δεν βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του, εκτός από το πολύ θετικό κλίμα της συνάντησης ΜητσοτάκηΕρντογάν, τόνισε με σιγουριά ότι στην Τουρκία περιμένουν θετικές εξελίξεις. Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε, λησμονώντας προφανώς τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, πως η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου, οι δύο χώρες είναι υπέρ της ειρήνης, είναι συμμαχικές και πως Ελλάδα και Τουρκία είναι υπέρ της δίκαιης μοιρασιάς του πλούτου του Αιγαίου, βάσει της καλής γειτονίας των δύο χωρών: «Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση. Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα. Θέλαμε να μιλήσουν οι ειδικοί, επειδή υπάρχουν θέματα βάθους».

Ο Ακάρ περιέγραψε τις ανταλλαγές επισκέψεων των ειδικών ανάμεσα στις δύο χώρες και αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Ελληνα υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διέψευσε πριν από μία εβδομάδα ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους υπήρξε συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Βέβαια, από την πλευρά του ο Ακάρ επιμένει: «Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήλθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία. Ηρθε στην Τουρκία ο Ελληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητούνται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχουν το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα