Βελόπουλος, ΚΚΕ, Βαρουφάκης αντιδρούν στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Στα… μισά κόμματα θα μιλήσει ο Ζελένσκι

Απόντων κομμάτων και πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απευθυνθεί στο Σώμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση ξεκαθάρισαν πως δεν προτίθενται να συμμετάσχουν, ενώ και το ΜέΡΑ25 θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή. Ο Περισσός έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του, ενώ χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος απέστειλε σχετική επιστολή στον Κώστα Τασούλα, εξηγώντας πως θεωρεί και την κυβέρνηση Ζελένσκι υπεύθυνη για το δράμα του ουκρανικού λαού. Όσο για την Ελληνική Λύση, καταγγέλλει παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρει πως αρχηγοί κρατών απευθύνονται στη Βουλή έπειτα από πρόταση του προέδρου, γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων και απόφαση της Ολομέλειας. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου μάλιστα ζητά να προσκληθεί στη Βουλή ο πρωθυπουργός της Αρμενίας. Την ίδια ώρα, το ΜέΡΑ25 αντιδρά επίσης, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να μην παρίσταται την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο το κόμμα θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως «είναι ένας συμβολικός τρόπος να δείξεις την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται, και στους ομογενείς μας. Δεν κρίνουμε την πολιτική του Ζελένσκι». Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ. θα συμμετάσχουν κανονικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ολγας Γεροβασίλη, να καταδικάζει τη ρωσική εισβολή και να εκφράζει τη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό ως δείγμα αλληλεγγύης.

Σημειωτέον πως η ομιλία του Ουκρανού προέδρου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12.00. Δεν θα υπάρξει συζήτηση ούτε ερωτήσεις, ενώ δεν θα παρέμβουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στη συνεδρίαση θα μπορούν να παραστούν ταυτοχρόνως 200 βουλευτές, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποία θα τηρηθεί, μια και τον Μάρτιο υπήρξαν πολλά κρούσματα στη Βουλή (150 συνολικά σε βουλευτές και υπαλλήλους). Παρόντες θα είναι επίσης ο Γάλλος πρέσβης, ο Ουκρανός πρέσβης και ο πρύτανης του διπλωματικού σώματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα