Ο Μπακογιάννης αδημονεί να «ευλογήσει» τους ΛΟΑΤΚΙ!

«Έχει αργήσει και πρέπει να γίνει άμεσα ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο δημαρχείο στην Κοτζιά» δήλωσε ο δήμαρχος

Πρωτοφανή σύμπνοια και συναίνεση των πολιτικών κομμάτων της χώρας προκάλεσε η παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας και λοιπών σχετικών. Παρά τη διακομματική ομόνοια όμως, εάν υπήρχε κάποιο «βραβείο» για την πιο «θερμή τοποθέτηση» υπέρ της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ++, αυτό θα πήγαινε στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που δεν έμεινε σε διακηρύξεις και βίντεο υπέρ της σεξουαλικής τους επιλογής, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο μέχρι να «ευλογήσει» το πρώτο ζευγάρι ΛΟΑΤΚΙ.

Μιλώντας στον δημοτικό σταθμό Αθήνα 9,84, που αφιέρωσε στη χθεσινή Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφοβίας όλες τις εκπομπές του στη συγκεκριμένη κοινότητα προκειμένου να καταπολεμηθούν οι «διακρίσεις» εις βάρος τους, τόνισε: «Με κάθε ευκαιρία διατυπώνω δημόσια την προσδοκία -και πιστεύω ότι διερμηνεύω την πλειοψηφία των Αθηναίων- να μπορέσουμε επιτέλους στο ιστορικό κτίριο της πλατείας Κοτζιά, στο δημαρχείο, να οργανώσουμε τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού. Νομίζω ότι είναι ένα συμβολικό “πέρασμα”, το οποίο έχει αργήσει και πρέπει να γίνει άμεσα».

Πίσω από τον Κώστα Μπακογιάννη τερμάτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παρότι βρισκόταν στην Αμερική, έστησε ένα ολόκληρο βίντεο, το οποίο ανάρτησε στο twitter, αποδεικνύοντας πόσο ζεστά έχει πάρει κι αυτός το ζήτημα των διεκδικήσεων της συγκεκριμένης κοινότητας.

Στην ίδια γραμμή με τους παραπάνω και ο Αλέξης Τσίπρας, που επέδειξε πρωτοφανή σύμπνοια με την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι, εάν υπάρχει κάποιο πεδίο που… ενώνει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δεν είναι άλλο παρά το σοβαρότατο ζήτημα του γάμου των ΛΟΑΚΤΙ: «Την προηγούμενη φορά φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα. Σήμερα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας, ιντερφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο».

Από τον χορό των δηλώσεων συμπαράστασης δεν θα μπορούσε να λείπει και το ΚΙΝ.ΑΛ., που σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε το ιδεολογικό υπόβαθρο της στήριξης που απλόχερα προσέφερε: «Ως Σοσιαλδημοκράτες δουλεύουμε για μια ανοιχτή και προοδευτική κοινωνία, όπου όλες οι ατομικότητες εκφράζουν ελεύθερα την ταυτότητά τους χωρίς φόβο και αμηχανία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα