Σε παράκρουση! Ο «σουλτάνος» βγάζει ερευνητικό στο Αιγαίο

Στήνεται πάλι σκηνικό καλοκαιριού 2020: Οι Τούρκοι εξέδωσαν παράνομη NAVTEX δεσμεύοντας περιοχή ανάμεσα σε Αη Στράτη, Λήμνο, Λέσβο και Χίο

Πρόκληση και επί του… πεδίου από την Τουρκία, καθώς, μόλις μία ημέρα μετά το «αμόκ» Ερντογάν, τουρκική NAVTEX δεσμεύει την καρδιά του Αιγαίου για… έρευνες! Συγκεκριμένα, ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε παράνομη NAVTEX με την οποία δεσμεύει για το ερευνητικό σκάφος «Γιουνούζ» περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, στη Λήμνο, στη Λέσβο και τη Χίο, επιστρέφοντας στο κλίμα του καλοκαιριού του 2020. Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές πόσα και ποια πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν το «Γιουνούς», κατά πάσα πιθανότητα όμως θα έχουμε ισχυρή παρουσία του τουρκικού ναυτικού, εάν κρίνει κανείς από το πρόσφατο παρελθόν.

Και, μετά τον Ερντογάν, τη σκυτάλη των λεκτικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας έλαβε χθες ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί! Ο «Γκρίζος Λύκος», ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών και κυβερνητικός εταίρος του «σουλτάνου», δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί χρησιμοποιώντας εκφράσεις χολερικές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά, οι 10 εκ των οποίων όρθιες. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη, αλλά, αν κάτι γνωρίζουμε, είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας» είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Πρόκληση κατά της Κύπρου

«Αναφερόμενος στην “ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου” το 1974, ο Ελληνας πρωθυπουργός, που υποστήριξε ότι ο Ελληνισμός υπέφερε επί 48 χρόνια και απέκτησε μια ανίατη πληγή, αγνόησε τα γεγονότα και προσπάθησε να κρύψει τη βαρβαρότητα. Πρώτα απ’ όλα, να γνωρίζουν όλοι ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική. Όσο κι αν αντιτίθεται ο Μητσοτάκης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση των δύο κρατών, η οποία θα βασίζεται στην κυριαρχία και την ισότητα. Η βούληση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ή θα το δεχτούν πρόθυμα ή αυτός ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα» είπε ακόμη, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Πότε θα θυμηθεί ο Μητσοτάκης τις σφαγές, τις αιματηρές επιθέσεις, τις θηριωδίες και τα βασανιστήρια κατά των Τουρκοκυπρίων; Το πεπρωμένο της Κύπρου δεν είναι η ελληνοκρατία, αλλά η τουρκοκρατία»!

Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Συνεχίζοντας ο Μπαχτσελί υπογράμμισε πως «αποτελεί ιστορική ρήξη, άτιμη αδυναμία ότι αυτός ο πρωθυπουργός (σ.σ.: Μητσοτάκης), που δειλά κατέφυγε κάτω από τα φτερά των ΗΠΑ και μιλά πέρα δώθε, φιλοδοξεί να γίνει το πιόνι της Δύσης. Ο Μητσοτάκης, που έφερε στην ατζέντα τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και παραπονέθηκε για την Τουρκία, είναι τόσο ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του. Το τουρκικό έθνος θα αντισταθεί μέχρι τέλους στην πολιτική των παρενοχλήσεων και των προκλήσεων της Ελλάδας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα