NOVARTIS: Αποκάλυψη για τη βρόμικη συνωμοσία! Υπηρεσία του ΥΠΕΞ παραποίησε έγγραφο του FBI

Οι Αμερικανοί αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πήρε μίζα από τη φαρμακευτική

Το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου αφαιρέθηκε, και μάλιστα δύο φορές, από την επίσημη μετάφραση εγγράφου του FBI, στο οποίο αναφερόταν με σαφήνεια πως ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. χρηματίστηκε προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού Novartis.

Το γεγονός δεν αποτελεί μόνο επικίνδυνη θεσμική εκτροπή. αλλά αποδεικνύει παράλληλα την πραγματική σκευωρία, που δεν είναι άλλη από την ενορχήστρωση της συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου. Αποκαλύπτει ακόμη πως οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, εξαιτίας του οποίου άδειασαν τα κρατικά ταμεία, δεν αποτελούν σήμερα απλά το «κόμμα Νοvartis», αλλά τη «συμμορία Novartis», η οποία δεν διστάζει να μετέλθει ακόμη και παράνομες μεθόδους προκειμένου να συγκαλύψει τα εγκλήματα που πραγματοποίησε εναντίον του ελληνικού λαού.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, λοιπόν, το οποίο είχε σταλεί αρχικά από το FBI στην πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, έγινε στη συνέχεια τμήμα της δικογραφίας που είχε στα χέρια της η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία εξέταζε εάν το σκάνδαλο Novartis είναι δήθεν πολιτική σκευωρία που στήθηκε από πολιτικούς, εισαγγελείς και δημοσιογράφους. Η κυρία Αλεβιζοπούλου έστειλε το έγγραφο στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για επίσημη μετάφραση, η οποία έγινε τον Απρίλιο του 2021. Ας βρούμε τώρα τις διαφορές ανάμεσα στα δύο έγγραφα:

Το έγγραφο του FBI ανέφερε: «Το 2012 η NVG (σ.σ.: Novartis Ελλάς) πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ξεπλύθηκαν μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».

Κάποιος, όμως, φαίνεται πως έπεισε τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών πως δεν έχει και πολλή σημασία ποιον δωροδόκησε η Novartis. Έτσι. στην επίσημη μετάφραση το κείμενο αναφέρει: «To 2012 η NVG πλήρωσε 20.000 ευρώ ως δωροδοκία που ξεπλύθηκε μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».

Το έγγραφο του FBI ανέφερε ακόμη: «Το 2010 ο Ανδρέας Λοβέρδος (υπουργός Υγείας) εισήγαγε δύο νέα φάρμακα της Novartis. To φάρμακα Gilenya, με μεγάλη εμπορική επιτυχία, και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Υγείας».

Η μεταφραστική υπηρεσία εμφανίζεται ακόμη μία φορά πεπεισμένη πως είναι περιττό να αναφερθεί ποιος υπουργός εισήγαγε με ταχεία διαδικασία τα φάρμακα της Novartis. Γράφει λοιπόν: «Το 2010 εισήχθησαν δύο νέα φάρμακα της Novartis. To φάρμακα Gilenya, με μεγάλη εμπορική επιτυχία, και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Υγείας».

Για το πρωτοφανές γεγονός ανακοίνωση εξέδωσε και ο Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος της κυρίας Τουλουπάκη, η οποία επίσης εξετάζεται για συμμετοχή στο ψευδοσκάνδαλο της σκευωρίας. Ο κ. Χειρδάρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η πράξη αυτή της παραποίησης μέσω της μετάφρασης είναι εξαιρετικά σοβαρή και πλήττει την αξιοπιστία της ίδιας της Πολιτείας». Σημείωνε ακόμη πως είναι λυπηρό «ότι η κύρια ανάκριση περατώθηκε αιφνίδια και ενώ εκκρεμούν θέματα αναπάντητα».

Αλήθεια, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας τι ακριβώς κάνει; Είναι δυνατόν να παραμένει εντελώς άπραγος, όταν η θητεία του κινδυνεύει να χαρακτηριστεί η χειρότερη περίοδος της ελληνικής Δικαιοσύνης;

Ψευδής απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

Σε μία πρωτοφανή δήλωση, στην οποία αποκρύπτεται η αλήθεια, προχώρησε το αρμόδιο για τη μετάφραση υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ανέφερε: «Η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με τον Νόμο 4781/21, δεν είχε, ως γνωστόν, την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων. Το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης».

Από πού είναι γνωστό ότι το υπουργείο δεν ελέγχει τις μεταφράσεις; Το παραπάνω είναι εντελώς ψευδές. Ο ν. 4781/2021., στο άρθρο 148 παρ. 3, αναφέρει: «Για την ορθή εκτέλεση του έργου τους οι πιστοποιημένοι μεταφραστές εποπτεύονται από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για τη διενέργεια ελέγχων, επιθεωρήσεων και ερευνών, είτε κατόπιν σχετικής καταγγελίας είτε αυτεπαγγέλτως. Για την αποτελεσματική άσκηση της εποπτικής του αρμοδιότητας, το υπουργείο Εξωτερικών δύναται να ζητά, μέσω αιτιολογημένου αιτήματος, τη συνδρομή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας».

Και, φυσικά, το παραπάνω είναι προφανές, διαφορετικά όλος ο μεταφραστικός όγκος θα μπορούσε να αποτελεί απλά ασκήσεις δημιουργικής γραφής των μεταφραστών, γεγονός που θα μπορούσε να στείλει ακόμη και αθώους στη φυλακή από ανακρίβειες. Είναι δυνατόν το υπουργείο Εξωτερικών να βγάζει ψευδή ανακοίνωση για να υπερασπιστεί την παραποίηση σοβαρών εγγράφων, ώστε συγκαλυφθούν πολιτικά πρόσωπα για σοβαρές ποινικές ενέργειες; Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις;

Οταν ο Παπασταύρου συνάντησε τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis

Επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήριζε χθες η εφημερίδα «Καθημερινή» την παρουσία του στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας στο Ρότερνταμ. Η εφημερίδα, μάλιστα, έκανε λόγο για «επιστροφή» έπειτα από τη δικαστική διαμάχη του, για την οποία αθωώθηκε, το οποίο είναι ψευδές, αφού δεν αθωώθηκε ποτέ και σε τίποτα.

Στην πραγματικότητα, η υπόθεσή του παραγράφηκε έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συντόμευε τον χρόνο παραγραφής των αδικημάτων που τον βάραιναν. Αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια στον αγώνα για την προβολή της επιστροφής του πρώην πρωθυπουργικού συμβούλου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Παπασταύρου είναι στενός συνεργάτης του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος με τη σειρά του ήταν ο διαχειριστής της αμαρτωλής «λίστας Λαγκάρντ». Στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας», πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που… χάθηκε στη μετάφραση, επισημαίνει τη βοήθεια του κ. Μιωνή στη «συμμορία Novartis» και πώς «έστησαν» όλοι μαζί την επέκταση του κατηγορητηρίου της δήθεν σκευωρίας, προκειμένου να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Αναρωτιόμαστε εάν το επαναλανσάρισμα Παπασταύρου και η προσπάθεια συγκάλυψης της συμμετοχής του Ανδρέα Λοβέρδου προέρχονται από τα ίδια κέντρα. Αληθεύει η πληροφορία πως η επάνοδος Παπασταύρου υποστηρίζεται από το ίδιο οικογενειακό πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο στηρίζει και την ανάμειξη του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη στον χώρο της Δικαιοσύνης; Άλλωστε, είναι ιστορική η επιχειρηματική σχέση Παπασταύρου με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Μάλλον όλοι έχουν ξεχάσει ότι ο Παπασταύρου ήταν ο μοιραίος άνθρωπος του Σαμαρά, που βοήθησε εξαιρετικά να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Λέτε να κάνει νταμπλ σκορ;

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα