Μαξίμου: Ένοχη σιωπή για το σκάνδαλο Novartis και τον πράκτορα του FBI

«Ακρα του τάφου σιωπή» από την κυβέρνηση για τις νέες αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναφορικά με τη δυσώδη υπόθεση Novartis και τα συνταρακτικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν από τη χώρα μας οι πράκτορες του FBI που προσπάθησαν -όπως αποδείχθηκε επί ματαίω- να μας παράσχουν κρίσιμα στοιχεία για τη διερεύνηση του σκανδάλου.

Η εφημερίδα μας αποκάλυψε χθες τα ονόματα των δικαστικών λειτουργών που έβαλαν «στοπ» στους Αμερικανούς, δημοσιεύοντας, μάλιστα, τα σχετικά έγγραφα, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να σιωπήσει, μην αντιδρώντας στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, συνεχίζοντας στην ίδια τακτική της συγκάλυψης που ακολουθεί από την πρώτη κιόλας ημέρα που ξέσπασε η υπόθεση του φαρμακευτικού κολοσσού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής αρνήθηκε το 2019 τη συνδρομή στοιχείων που σκοπό είχαν να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση της αλήθειας από τον πράκτορα της αμερικανικής πρεσβείας Viet Nguyen.

Πλήθος ερωτημάτων

Η στάση του αντιεισαγγελέα εγείρει πλήθος ερωτημάτων, όπως και εκείνη της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία, επίσης, έκλεισε την πόρτα στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ! Η «δημοκρατία» έφερε στο φως το απαντητικό έγγραφο της κυρίας Αλεβιζοπούλου στις δικαστικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποδεικνύει πως, παρόλο που οι Αμερικανοί προσπάθησαν να βοηθήσουν στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και της πιθανής εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε αυτό, η κυρία ανακρίτρια αρνήθηκε… ευγενικά τη συνδρομή, καθώς ναι μεν ζήτησε τη συμφωνία που είχε υπογράψει η φαρμακοβιομηχανία στις ΗΠΑ, ωστόσο αρνήθηκε -άγνωστο γιατί- να εξειδικεύσει τα αιτήματά της.

Πάντως, η κυβέρνηση δεν σωπαίνει μόνο όσον αφορά τις καυτές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», αλλά και αναφορικά με τη λαθροχειρία με το έγγραφο του FBI για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επιμένει να ζητά απαντήσεις, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει ποιος έδωσε εντολή παραποίησης εγγράφου. «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Δένδιας μένουν αδρανείς και δεν προχωρούν στη διερεύνηση της υπόθεσης στο υπουργείο Εξωτερικών» σημειώνει η Κουμουνδούρου, επιτιθέμενη και στον Αδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον πως προωθεί απόψεις του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη, σύμφωνα με τις οποίες όσοι καταγγέλλουν τη λαθροχειρία θα πρέπει να ζητήσουν και συγγνώμη. Μάλιστα, το κόμμα, μέσω του Νάσου Ηλιόπουλου, εκτόξευσε πυρά και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα