Κατέρρευσε το παραμύθι της σκευωρίας για Novartis!

Η Δικαιοσύνη κονιορτοποίησε το στημένο κατηγορητήριο αλλά και τους ανεκδιήγητους ισχυρισμούς του συκοφάντη Σάμπυ Μιωνή

Κατέρρευσε με εκκωφαντικό πάταγο και ολοκληρωτικά από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης όλο το κατηγορητήριο για τη δήθεν σκευωρία στο σκάνδαλο Novartis αλλά και οι ανεκδιήγητοι ισχυρισμοί του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή!

Αυτό σημαίνει πως, με βάση το βούλευμα του Ειδικού Δικαστηρίου, που είναι αμετάκλητο, τόσο ο εκδότης της «δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης, ο εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, όσο και οι πρώην εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αλλά και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κατά της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δεν αντιμετωπίζουν καμία απολύτως κατηγορία σε σχέση με το στήσιμο μιας παραμυθένιας σκευωρίας, που είχε στόχο τη σπίλωση πολιτικών προσώπων.

Από όλο το στημένο κατηγορητήριο, που κείτεται πια στη δημόσια θέα, σαν άδειο κουφάρι, και το οποίο άρχισε από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το μόνο που απέμεινε είναι η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά για ελάχιστες κατηγορίες, οι οποίες δεν αφορούν το παραμυθάκι της σκευωρίας.

Συγκεκριμένα, με βάση το οριστικό και αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το πενταμελές ∆ικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού ∆ικαστηρίου, η κ. Τουλουπάκη παραπέμπεται για το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε μήνυση του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου κατά του τέως υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τρεις από τους πέντε ανώτατους δικαστές τής χρεώνουν ότι, καθοδηγούμενη από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, δεν έστειλε αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή, ως προς τον κ. Κουρουμπλή, με αποτέλεσμα να παραγραφεί.

Από την άλλη, ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με την κατηγορία ότι παρενέβη στο έργο της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου, στο έργο του τότε οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου σε δύο υποθέσεις αλλά και στο έργο της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι ενέργειες όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι οι μάρτυρες που Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν υποτιμητικά ως «κουκουλοφόρους» νομίμως μπήκαν σε καθεστώς προστασίας.

Το οριστικό και αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το πενταμελές ∆ικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού ∆ικαστηρίου αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι απολύτως υπαρκτό και οι δημοσιογράφοι που εργάστηκαν για να φέρουν στο φως την υπόθεση διώχτηκαν με στημένα κατηγορητήρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπόλογος αυτός πρώτος απ’ όλους, γιατί πήρε πάνω του το παραμύθι της σκευωρίας και επιχείρησε να συγκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο, μετατρέποντας τους κατήγορους σε κατηγορουμένους και τους κατηγορουμένους σε κατήγορους, ενώ έφτασε στο πρωτοφανές για πρωθυπουργό σημείο να κατηγορήσει από το βήμα της Βουλής τους δημοσιογράφους που έκαναν την έρευνα ως συμμορία και υπόκοσμο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε χθες και η εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, που στήριξε με την ίδια ένταση -όπως και η κυβέρνηση- το παραμύθι της σκευωρίας, το οποίο κατέρρευσε με πάταγο. Εκκωφαντική ήταν η σιωπή κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων αλλά και των πολιτικών -εκτός του Αδωνη Γεωργιάδητο όνομα των οποίων ενεπλάκη στο σκάνδαλο και στήριξαν το παραμύθι της σκευωρίας (Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος κ.ά.).

H επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μετατρέψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο σε σκευωρία, εργαλειοποιώντας και τη Δικαιοσύνη, της γύρισε μπούμερανγκ. Αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο, το μεγαλύτερο του αιώνα, που, όσο κι αν προσπαθούν τα «πετσωμένα» μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση να το καλύψουν, είναι εμφανείς πλέον οι αδυναμίες τους, αφού το ένα μετά το άλλο χθες ζητούσαν συγγνώμη.

H παραπληροφόρηση που επιχειρήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ότι η παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη γίνεται για το σκάνδαλο, δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν στον κυβερνητικό επικοινωνιακό σχεδιασμό, προκειμένου να κερδίσει σε πρώτο χρόνο τις εντυπώσεις και να μείνει η «σκιά». Γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει μάθει να λειτουργεί με βάση την επικοινωνία, όπως ο ίδιος ο επικεφαλής της έχει δηλώσει στο παρελθόν, με τη γνωστή φράση «με ενδιαφέρει η επικοινωνία, και όχι η ουσία…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα